Promocija Beogradskog maratona u Šenženu 1

Beogradski maraton predstaviće se na jednom od najvećih maratona u svetu – Internacionalnom maratonu u Šenženu koji se održava 16. decembra, kao jednu od najboljih promocija našeg maratona.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ocenio je veoma važnim što će se na štandu Beogradskog maratona i Turističke organizacije Beograda prodavati posebni turistički paket aranžmani, za dolazak kineskih učesnika na 32. Beogradski maraton koji će se održati iduće godine.

„Ovaj put u Šenžen nije samo sjajna promocija za Beogradski maraton već i za Beograd kao evropsku prestonicu koja ima veoma bogat kulturni i istorijski sadržaj, zanimljiv gostima iz celog sveta. Veliki značaj daje i činjenica da će prezentaciju Beograda kao jedne od najatraktivnijih evropskih metropola videti na sajmu preko 100.000 posetilaca, a da će 30.000 trkača iz 37 zemalja moći da se upozna sa prestižnim srpskim takmičenjem u trčanju“, rekao je Radojičić.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona i član srpske delegacije u Šenženu, poručio je da je značaj ove posete veliki.

„Beogradski maraton je jedini maraton u svetu – van teritorije Kine, koji ima predznak Pojas i Put (Belt and Roud) i deo je važne ‘Belt and Roud marathon’ serije“, rekao je Nikolić i dodao da očekuje da će i zbog te činjenice interesovanje za dolazak na 32. Beogradski maraton koji će se održati 14. aprila .2019. godine biti izuzetno.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović boravak u Šenženu iskoristiće za što bolju promociju grada putem medijskih nastupa, brojnih pripremljenih turističkih materijala, brošura i video prezentacija a nada se da će tako približiti Beograd i naše takmičenje posetiocima sajma iz Kine, ali i raznih drugih delova sveta.

Beogradski maraton je pre mesec dana u Atini dobio Oskar od strane Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS). Učešće i promocija maratona u Šenženu, inače jednom od najbrže rastućih gradova u svetu i takozvanom „kreativnom gradu“ je još jedan veliki korak ka upisivanju Beogradskog maratona na mapu svetskih takmičenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari