Vaterpolisti Srbije i Italije kao da ne mogu bez međusobnih duela na velikim takmičenjima u poslednje vreme. Prošlog leta „azuri“ su potopili „plave delfine“ u finalu Svetskog prvenstva u Šangaju, a planetarni vicešampioni imaju priliku da im se revanširaju u večerašnjem polufinalu prvenstva Evrope u Ajndhovenu, 14. meču ovih reprezentacija na raznim turnirima.


– Nema nikakve želje za osvetom. Ko se za meč priprema razmišljajući o prošlosti taj obično loše prođe. Protivnik jeste isti, motiv takođe, ali je priča potpuno nova. Jedino mi je važno da je ekipa mirna, zdrava i spremna da pruži najviše što može u ovom trenutku. Možemo kolega Kampanja i ja svašta da smislimo, ali igrači su ti koji sve rešavaju u bazenu. Nadam se samo oni – smatra Dejan Udovičić, selektor našeg tima, koji godinama ima problema sa suđenjem, posebno protiv, arbitrima i vaterpolo centrima moći omiljenih Italijana.

– Najvažnije je da sudijski kriterijum bude isti na obe strane. U tom slučaju imamo veće šanse za finale. Italija ovde igra bolje od očekivanog, tvrdo i disciplinovano, ali s malim brojem raspoloženih šutera. Srbija ume s njima. Imamo veći kvalitet, a nadam se da će nam i pristup meču, strpljenje i koncentracija biti na potrebnom nivou. Nismo obećali zlato pre dolaska ovamo, ali želimo do kraja da se pitamo za titulu – tvrdi oporavljeni Filip Filipović, sjajni golgeter italijanskog Pro Reka i Srbije, koja u Holandiji brani bronzu sa EP 2010.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari