Protiv Južne Koreje za prvo mesto 1

Sa dve pobede i dva remija rukometašice Srbije izborile su prolaz u narednu fazu Svetskog prvenstva u Nemačkoj, a današnja utakmica protiv Južne Koreje, šampiona azijskog kontinenta, odrediće samo mesto u grupi D sa koga će izabranice Ljubomira Obradovića otići u osminu finala.

Trijumf protiv današnjih protivnica, uz nerešen rezultat ili poraz Nemačke protiv Holandije, Srpkinjama obezbeđuje prvu poziciju, a selektor srpskog tima poslednju utakmicu u grupi najavljuje kao tešku ističući da je Koreja nezgodan rival.

– Pobedile su Holandiju, pružile ozbiljan otpor Nemicama. One su disciplinovane, to moramo da učimo od njih i budemo još bolji. Čeka nas zahtevna utakmica. Pobeda nam donosi prvo ili drugo mesto u grupi. Gledali smo ih uživo sa Nemačkom i Holandijom, ranije smo videli mečeve sa Azijskih igara. Devojke će se danas malo odmoriti od rukometa, a sutra imamo ceo dan da se pripremimo – kaže Obradović.

Ako Srbija trijumfuje danas a Nemice nadigraju Holanđanke, to će srpski tim staviti na drugo mesto na tabeli. Remi bi našem timu doneo drugo ili treće mesto u zavisnosti od ostalih rezultata, dok bi poraz mogao da ostavi Srpkinje na poslednjoj poziciji. Kakav će ishod borba za što bolji konačni plasman u grupi imati, odnosno sa kim će se Srbija sresti u osmini finala ostaje tek da se vidi, pošto današnje utakmice takođe odlučuju o poretku u grupi C sa kojom se srpski tim ukršta. U ovoj grupi su samo su Rusija i Danska izborile plasman dalje, a za tri mesta se bore Crna Gora, Japan i Brazil.

– Nemam želju za osminu finala. Svaka grupa je teška. Koja je laka? Tamo je situacija još kompleksnija nego naša. Osmina finala doneće pravi rukomet, jer nikome se ne ide kući. Odigrali smo ove dve utakmice u visokom ritmu. Imali smo nekih greškica, nepredviđenih primljenih lakih golova. Ako to ispravimo, dva-tri gola, to je velika stvar. Matematika čista – stavio je tačku na sve kalkulacije Obradović.

Srbija protiv Južne Koreje igra danas od 20:30 časova a utakmice osmine finala na programu u nedelju i ponedeljak.

Obradović: Moglo je i bolje

Sumirajući utiske sa dosadašnjih utakmica Ljubomir Obradović kazao je da je zadovoljan mada je broj bodova na kraju mogao biti i veći. „U globalu možemo i moramo da budemo zadovoljni. Zadovoljni rezultatima, ali i odnosom devojaka prema dresu, odgovornošću prema rukometu u globalu. Nemam nikakvih zamerki, osim mog stalnog kukanja što nismo duže zajedno. Imamo dosta stvari da ispravimo u kretanju, u trku, u svemu tome, ali to je nemoguća misija“, dodao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari