Prva meč lopta Efesa za Fajnal 4 1Foto: Euroleague 

Gotovo identičnih rezultata (90:63, 91:68) košarkaši Efesa krajnje rutinski došli su u poziciju da večeras u Madridu (19.00) prvi overe plasman na fajnal-for Evrolige u Kelnu.

Real je u Istanbulu bio inferioran i jedino u svom najboljem izdanju mogao bi eventualno da odloži promociju Vasilija Micića i saigrača na F4.

Počevši od 8. januara i gostovanja Milanu, Real do kraja regularnog dela Evrolige nije uspevao da veže tri pobede, koliko će mu biti potrebno da bi eventualno eliminisao Efes.

Turski velikan pokazao je u prve dve utakmice da, osim što ima izvanredno talentovane i sposobne pojedince u napadu, zapravo igra vrlo sinhronizovano i agresivno u odbrani, tako da je potentan napad Real sveo na svega šezdesetak poena.

Real ni u jednom od mečeva nije imao rešenja za Efesovu tranziciju, a pritom je, uprkos visinskoj dominaciji Tavareša, imao problema i u kontroli skoka.

Za tim koji u proseku ubacuje više od 10 trojki, prosečnih sedam u prve dve utakmice za posledicu su imale rutinske poraze i situaciju koja večeras iziskuje igru „na sve ili ništa“.

– Verujem da ćemo biti spremni za treću utakmicu. Nažalost, u prethodne dve razvoj situacije je bio gotovo identičan. U prvim poluvremenima igrali bismo vrlo solidno, gotovo ravnopravno sa rivalom, a onda bismo naglo padali i dopuštali protivniku da razvije igru u visokom ritmu u čemu je on krajnje dominantan – poručio je Pablo Laso, trener Reala.

Raspored plej-ofa

Real – Efes           19.00 (0-2)

sreda

Zenit – Barselona              19.00 (1-1)

Fenerbahče – CSKA         19.45 (0-2)

Bajern – Milano 20.45 (0-2)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari