Prva senzacija na Mundobasketu: Dominikanska Republika srušila Italiju 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Košarkaši Dominikanske Republike pobedili su Italiju (87:82) u drugom kolu Svetskog prvenstva u Manili.

Do pobede ih je predvodio Karl Entoni Tauns sa 24 poena, 11 skokova i pet asistencija, a identičan poenterski učinak je imao i Andres Felis sa po pet skokova i asistencija, prenosi B92.

Kod Italije je Marko Spisu imao 17 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Simone Fontekio 13 poena.

Italijani su sjano počeli meč, poveli sa 12:0 posle tri minmuta igre, ali je onda su potpuno stali.

Dominikana je pojačala odbranu, Italijani su se sve više bunili zbog sudijskih odluk, a onda je su usledile i tehničke greške.

Prvo klupi, a potom i selektoru Poceku, koji je ponovo imao svoj šou pored terena.

Šutirao je stolicu, bacao sako i krvatu, a takvo ponašanje veoma brzo mu je donelo i drugu tehničku, pa Italijan nije dočekao kraj prvog poluvremena, a već je morao da napusti klupu.

Svoj cirkus je nastavio u tunelu, gde je reagovalo i FIBA obezbeđenje, koje mu je objasnilo dokle je granica do koje može da dođe kao isključeni trener.

Ovaj put Pocekov cirkus nije pozivitivno uticao na Italiju, kao što je bio slučaj na Evrobasketu protiv Srbije, jer su od tog trenutka kola krenula nizbrdo.

Andres Felis i Kar Entoni Tauns poveli su Dominikanu, koja se trojkama potpuno vratila i preuzela kontrolu meča. Prednost je samo rasla, išla na 17 poena, a za to je bila zaslužna perfektno odigrana treća deonica, u kojoj su Dominikanci ubacili čak 31 poen.

Nije Italija imala šta da traži u poslednjih 10 minuta, barem na papiru, ali su na kraju ipak uspeli da uvedu meč u neizvesnu završnicu.Imala je Dominikanska Republika 77:60, da bi Italija proigrala i na 25 sekundi do kraja stigla do tri poena zaostatka (85:82).

Bilo je tu upitnih sudijskih odluka, ali „azuri“ nisu mogli više od toga i pobeda je opravdano pripala Taunsu i družini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari