Foto: STARSPORT

– Prva utakmica u takmičenju je najvažnija. Ona ti daje šansu da pokažeš ambicije, ali i na kom si nivou u ovom trenutku. Želimo da od prvog minuta pružimo najbolju igru i prikažemo dobar fudbal, kakav smo pokazivali u kvalifikacijama. Hoćemo da prođemo u narednu fazu – napadač Leandre Tavamba, u maniru saigrača, trenera i uprave, ne drži jezik za zubima kada je reč o ambicijama našeg najčešćeg predstavnika u Evropi u ovom veku.

Robusni špic iz Kameruna, vrlo snalažljiv u ulozi centralnog veziste gde ga trener Miroslav Đukić najviše koristi, posebno se uzda u trojku novajlija dovedenih u finišu prelaznog roka.

– Dovođenje njih trojice donelo je kvalitet više ovom timu. Zajedno smo jaki kao ekipa, imali smo dosta vremena da pripremimo ovu utakmicu, da vidimo šta nas očekuje u Bernu. Optimisti smo, verujemo da imamo kvalitet i da možemo do pozitivnog rezultata u Švajcarskoj.

Mada dosta snage i vremena potroši u prijemu lopte iza leđa protivničkih čuvara i njenoj distribuciji ostatku veznog reda i centarforu ispred sebe, Tavamba stiže i sam da trese mreže. Od početka sezone – šest puta.

– Naravno da želim da dam gol. I daću ga – obećava Đukićev veliki adut protiv lidera švajcarske lige, čiji trener Adi Hiter ne može da računa na trojicu vrlo važnih igrača Gijoma Ora, Lorisa Benita i Leonarda Bertonea.

Stojković: Neatraktivni? Suludo

– Jang bojs jeste atraktivan protivnik, u vrhu je švajcarskog fudbala. Idemo tamo da iz neke skromnosti napravimo dobar rezultat. Imaju mnogo veći budžet od našeg, mada mnogi pričaju da nisu atraktivan protivnik, što je suludo – stišava primetnu euforiju golman Partizana, Vladimir Stojković.