Prvi meč - najvažniji 1Foto: Starsport

Selektorka ženske reprezentacije Srbije, Dragica Đurić, izabrala je 16 rukometašica koje će nastupati na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Među njima su i četiri debitantkinje – bekovi Jovana Kovačević i Marija Obradović, krilo Željka Nikolić i golman Marija Čolić. U sastavu je deset igračica sa prošlog Svetskog prvenstva 2015. u Danskoj, a povratnice u državni tim su iskusne Marina Dmitrović i Slađana Pop Lazić. Sa inicijalnog spiska od 18 igračica koje su prošle dvonedeljne pripreme otpale su desni bek Anđela Janjušević i levo krilo Dijana Radojević.

– Procenila sam da nisu u formi koja je potrebna za jedno ovakvo takmičenje. Anđa je imala tešku povredu kolena i odigrala je samo jednu utakmicu po povratku na teren i to 15-20 minuta. Fizički se dobro oseća, ali nije u adekvatnoj formi. Dijana je pauzirala prošle sezone i još uvek nije dostigla formu koja nam je potrebna. S obzirom da putujemo sa 16 igračica za Stokholm, one su u obavezi da treniraju od ponedeljka u svojim klubovima i budu u pripravnosti tokom turnira da doputuju u Švedsku ako za to bude bilo potrebe – rekla je selektorka.

Prvu utakmicu Srpkinje igraju sa Slovenijom u nedelju, a taj meč se već najavljuje kao odlučujući za treće mesto u grupi, pošto su Španija i domaćin Švedska već viđeni kao timovi koji su rezervisali prve dve pozicije. Pred nedeljnu utakmicu golman Jovana Risović kaže da je cilj da se prođe grupa.

– Nezahvalno je pričati o konačnom rezultatu, ali primarni cilj je da prođemo grupu, to jest, da pobedimo Sloveniju u tom uvodnom meču koji je uvek najteži na svakom Prvenstvu. Nadam se da ćemo igrati dobro i uspeti da upišemo još jednu pobedu u grupi, jer znamo da se bodovi prenose. Pobeda u tom prvom meču zbacila bi pritisak, igrale bismo rasterećeno i onako kako znamo. U takvim okolnostima, mogli bi da iznenadimo, to jest, uzmemo još koji bod – objašnjava Risovićeva.

U timu Srbije na poziciji golmana nalaze se Jovana Risović, Marija Čolić i Nina Kolundžić, levo krilo je Sanja Radosavljević, na desnom su Katarina Krpež Šlezak i Željka Nikolić. Jovana Stoiljković, Jovana Kovačević, Jelena Trifunović i Marija Obradović nalaze se na mestu levih bekova, srednji su Kristina Liščević, Tamara Georgijev, a desni Marina Dmitrović i Jelena Lavko. Na poziciji pivotmena smenjivaće se Slađana Pop Lazić i Marija Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari