Prvi poraz Zvezde 1FOTO: Starsport

U Jadranskoj ligi više nema neporaženih ekipa, pošto je Partizan večeras u derbiju
21. kola savladao Crvenu zvezdu sa 86:81 (20:17, 25:29, 21:26, 19:9) i naneo joj prvi poraz u regionalnom takmičenju.

Partizanu je ovo bila 16. pobeda koja mu je omogućila da ostane na drugom mestu sa jednom pobedom više od Cedevite, kojoj gostuje u narednom kolu.

Kao i mnogo puta do sada, i večeras se pokazalo da u duelima između Crvene zvezde i Partizana nema favorita, bez obzira na trenutnu snagu ekipa. Crveno-beli su bili apsolutni favoriti, ali su Partizanovi igrači imali više snage i želje, pa su na kraju zasluženo stigli do pobede.

Partizan je u prvoj četvrtini sekao igru Zvezde u napadu faulovima, pa je branilac titule u prvih deset minuta izveo čak 18 slobodnih bacanja, a izabranici Dejana Radonjića su u tom periodu postigli samo jedan koš iz igre, trojku Marka Simonovića.

Crvena zveza je imala potpuno dominaciju u skoku, pogotovo ofanzivnom, ali to nije pretvorila u rezultatsku prednost, zbog lošeg procenta šuta i za dva i za tri poena. Dvanaest uhvaćenih lopti u napadu, naspram četiri koliko su imali crno-beli, trebalo je da naprave razliku, ali se to nije
desilo.

Prvi poraz Zvezde 2

Očigledno nenaviknti da igraju tvrde i neizvesne utakmice u Jadranskoj ligi, košarkaši Crvene zvezde su bili isuviše nervozni, pa su dobili čak šest tehničkih grešaka, od kojih
je ona koju je napravio Luka Mitrović minut i po pre kraja praktično rešila pitanje pobednika.

U tom trentku Partizan je vodio 82:79, da bi najpre Hečer realizovao slobodno bacanje, a posle izvedene lopte sa strane pogodio je i trojku za nedostižnih 86:79.

Partizan je polovinu utakmice odigao bez centra, jer su Majstorivić, Koprivica i Luković na terenu ukupno proveli 20 minuta, ali Crvena zvezda to nije iskoristila.

Trener crno-belih Aleksandar Džikić uspeo je da zaustavi Zvezdin dvojac Jović – Kuzmić, odnosno njihovu igru „dva na dva“, koja je crveno-belima donela mnogo uspeha u Evroligi. Pokazalo se da je bez te osovine Zvezda u velikoj meri izgubila ubojitost u napadu, a varijanta B, ukoliko je bilo,
nije dala rezultat, jer su spoljni šuteri zakazali i promašili dosta otvorenih šuteva.

Posle poraza od Efesa u Evroligi pre dva dana i večerašnjeg neuspeha u večitom derbiju, očigledno je da Crvena zvezda plaća danak velikom broju teških utakmica u elitnom evropskom takmičenju. Počele su povrede najopterećenijih igrača, zdrave je stigao umor i moguće je da je konačno vreme da se u Jadranskoj ligi rasterete nosioci igre i pruži šansa mladima da se dokažu.

Partizan je ovom pobedom sačuvao šanse da zadrži drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej ofa. Ukoliko u tome uspe, biće to veliki uspeh, kome se malo ko nadao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari