Prvomajska jedriličarska regata održana 72. put 1Foto: JK Palić

Više od  90 jedriličara iz Mađarske i Srbije učestvovalo je na tradicionalnoj 72. Prvomajskoj regati na Paliću, održanoj od 29. aprila do 1. maja.

To je ujedno i prva jedriličarska regata u seriji regata za prvenstvo Srbije, a najbrojniji su bili takmičari u klasi Optimist kojih je bilo više od 40, prenosi Podunavlje.info.

Najbolji u klasi Finn, od ukupno deset takmičara, bio je Srđan Volarević iz JK Zemuna, u klasi Laser, od deset takmičara, prvi je Nikola Banjac iz JK Gemax-a, u klasi Laser radial, u konkurenciji 13 takmičara, zlato je osvojila Ksenija Joksimović iz JK Zemuna, u klasi Laser 4,7 od devet takmičara, najbolji rezultat ostvario je Dušan Trbojević iz JK Zemuna i u najbrojnijoj klasi Optimist, od 44 takmičara, neprikosnoven je bio  aktuelni evropski prvak Stefan Yuill iz Akademskog jedriličarskog kluba Beograd.

Od smederevskih jedriličara (Brodarski klub Metalac), Luka Rakić je u klasi Laser radial bio 9. Milica Milović 11, najiskusniji smederevski takmičar, Đorđe Poznić, je 9.  u klasi  Finn, dok je najmlađa takmičarka Sara Poznić u klasi Optimist postigla 43. rezultat u ukupnom plasmanu.

Već od 4. do 6. maja na Palićkom jezeru biće organizovana jedna od najvažnijih međunarodnih jedriličarskih regata na ovim prostorima – Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist (SEEOOC), u kojoj se takmiče deca do 15 godina, a ove godine se održava dvanaesti put.

Inače, jedriličarska nadmetanja na Paliću počela su ranije ovog meseca. Od 14. do 15. aprila održan je Finn match race Cup, a od 21. do 22. aprila 5. Reful kup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari