Održana 15. međunarodna jedriličarska regata na Paliću 1Foto: Jedriličarski klub Palić

Jedriličarski klub Palić je bio domaćin najznačajnijeg srpskog jedriličarskog događaja, regate SEEOOC 2022 (Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist – South East Europe Open Optimist Cup), koja je organizovana za klasu Optimist.

Na regati je učestvovalo 67 takmičara, iz 14 klubova, predstavnika Makedonije, Crne Gore, Slovačke i Srbije, a takmičari su bili uzrasta od 7 do 15 godina.

„Održavanje ove regate već petnaest godina podiže nivo kvaliteta jedrenja na Paliću i u Srbiji, jer kroz ovu regatu naši takmičari na domaćem terenu imaju mogućnosti da jedre sa takmičarima iz ostalih država“, navode u Jedriličarskom klubu Palić.

Dodaju da je značajan i uticaj Internacionalnog žirija i Regatnog odbora na edukaciju mladih takmičara, a ujedno i na sudije iz Srbije, koji se kroz ovu regatu na najlakši mogući način osposobljavaju za podizanje kvaliteta suđenja u Srbiji.

U kategoriji devojaka do 12 godina, prvo mesto je osvojila Vanja Strahinja iz Crne Gore, a u kategoriji dečaka, Andrej Bozoki iz Jedriličarskog kluba Zemun.

Članove ekipe Jedriličarskog kluba Palić je vodio trener Dejan Zakić, a zapažene rezultate osvojili su i ostali takmičari Jedriličarskog Kluba Palić, Tijana Zakić, Bertalan Molnar, Marko Atić, Jožef Ujhazi i David Česko.

Suorganizatori regate su Jedriličarski Savez Srbije i Jedriličarski Savez Vojvodine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari