Takmičari Jedriličarskog kluba Palić osvojili medalje 1Foto: Jedriličarski klub Palić

Na Paliću je održana regata pod nazivom „Berbanski dani – Otvoreno Prvenstvo Subotice“ sa ciljem da se što veći broj građana upozna sa lepotom jedrenja. Jedriličari Palića su i ovoga puta osvojili veliki broj medalja u svim klasama.

U sklopu regate je održana regata za napredne jedriličare sa 61. takmičarem u pet klasa i regata za početnike sa 14 takmičara.

U najmlađoj kategoriji, u klasi Optimist, u generalnom plasmanu i u kategoriji dečaka, Bertalan Molnar je osvojio drugo mesto, dok je zlato u kategoriji devojaka pripalo Tijani Zakić, koja je ujedno osvojila i treće mesto u generalnom plasmanu.

U klasi Fin srebrnu medalju je osvojio Balint Firstner, a bronzanu Tihomir Zakić. U klasi Ilca 7 i Ilca 4 zlatnu medalju je osvojio Palićanin Danilo Bešić.

Polaznici škole jedrenja Benet Poša osvojio je prvo mesto u kategoriji dečaka, Marton Molnar zauzeo je drugo mesto u kategoriji dečaka i Anđela Drakulić bronzanu medalju u kategoriji devojčica.

Zahvaljujući postojanju jezera, naselje Palić se više od 100 godina može pohvaliti iskustvom u jedrenju na vodi.

Takođe, organizovane su i škole jedrenja i kampovi na Paliću namenjeni deci iz Srbije i Mađarske, a krajem sezone, učesnici projekta su na otvorenom takmičenju mogli prikazati naučeno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari