PSŽ doživeo veliko poniženje 1Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Umesto da dokusure rivala posle početnog vođstva u Madridu, fudbaleri Pari Sen Žermena neozbiljnim i nadmenim pristupom, bukvalno su Real častili izjednačujućim i trećim golom Karima Benzeme koji je het-trikom izbacio PSŽ u osmini finala Lige šampiona (3:1).

Imao je PSŽ sve u prestonici Španije u prvih pedesetak minuta utakmice: vođstvo, dominaciju u posedu, sijaset izvanrednih šansi ali ih je nonšalancija u protivničkom šesnastercu, a potom i neopisivi kiksevi kod prvog i trećeg gola Reala koštala eliminacije u osmini finala Lige šampiona.

Brljanje Điđija Donarume u svom petercu dovelo je do prvog gola Benzeme, bukvalno iz nebuha, a potom je, posle samo jedanaest sekundi od drugog pogotka Karima, Markinjos, kapiten Parižana, častio francuskog napadača očajnom reakcijom u svom šesnaestercu.

„Ovo što se desilo je apsolutna sramota. Primio je PSŽ treći gol samo 11 sekundi pošto je krenuo sa centra posle drugog. To se ne bi desilo taman da je Real za rivala imao 15-godišnjake. Veliko poniženje, stvarno vam kažem“, oštar je Džimi Karager, nekadašnji fudbaler Liverpula i engleske reprezentacije, a danas stručni konsultant na televiziji.

Karager je ostao začuđen i reakcijom fudbalera Pari Sen Žermena posle trećeg primljenog gola. Bez oštrine, odlučnosti, agresije i vrhunskog trčanja, kao da su samo čekali da istekne predviđeno vreme utakmice.

„Na ovom nivou, fudbaleri bi morali da zapnu više da se bore. Naravno da su gosti bili u teškom položaju posle drugog primljenog gola, ali njihove reakcije prilikom kretanja sa centra su užasne“, nedvosmislen je nekada pouzdani defanzivac Liverpula.

Tijeri Anri je, pak, pohvalio svog zemljaka Karima Benzemu, ukazavši na očigledne nedostatke u igri Parižana, pogotovo kapitena Markinjosa.

„Znamo da je Markinjos sklon ovakvim kiksevima. Imao ih je nekoliko tokom utakmice. Umesto da „očisti“ loptu, pokušao je da je doda Kimpembeu, ali je Benzema bio brži i snalažljiviji“, poručio je Anri.

Posle eliminacije već na prvoj stranici nokaut faze, sve se glasnije govori da će Maurisio Poketino biti smenjen, bez obzira što će, izvesno, osvojiti titulu u Ligi 1.

„PSŽ je opet našao način da sve upropasti. Posle ovog poraza Poketino će naredne sezone trenirati drugi klub, ali nisam siguran da postoji veliki broj trenera koji bi nešto uradili sa ovakvom konfiguracijom ekipe u Parizu“, iskren je Karager, stava da bi malo koji trener mogao da se izbori sa sujetama svetskih asova u PSŽ-u, nametne svoj stil rada i jasan kriterijum po kojem bi neko bio u startnoj postavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari