PSŽ jedini sigurni pobednik u mundijalskom finalu Argentine i Francuske 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

Zanimljiva pozadina zadnjeg meča na Svetskom prvenstvo u fudbalu, 18. decembra u prestonici Katara (16.00).

Rezultati polufinalnih duela, normalno, najviše su obradovali igrače i navijače reprezentacija Francuske i Argentine, ali iz senke je ruke trljao i katarski šeik Tamim bin Hamad Al-Thani, s ključnom ulogom u ulasku kapitala iz tog dela sveta u Pari Sen Žermen, jer će cela planeta u nedelju gledati dva bisera Svetaca – Lionela Mesija u dresu Gaučosa i Kilijana Mbapea sa grbom Francuske na opremi.

Tim povodom španska Marka, podseća da je baš ovaj milijarder bio zaslužan za dovođenje mladog napadača Trikolora iz Monaka za 180 miliona evra evra i njegov potonji, u zadnjem trenutku – hrpom novca za novi ugovor i bonus neverovatnog špica – sprečeni odlazak u madridski Real. Odnosno za prelazak njegovog takmaca u trci za zvanje najboljeg igrača i strelca na ovom SP, iz Barselone na „Park prinčeva“.

„Svetsko prvenstvo u Kataru označeno je kao kamen temeljac šeikovog sportskog projekta, a sad mu se vraća na idiličan način i za PSŽ i Qatar Sports Investments.. Njemu i Naseru Al-Kelaifiju, realizatoru njegovih ideja i prvom čoveku te kompanije. Obojica će gledati kako njihov projekat Mbape igra protiv najboljeg fudbalera veka, Mesija.

Kako god finale završio, pobednik će biti PSŽ“, konstatuje ugledni sportski dnevnik na kraju retrospektive dobijanja organizacije Mundijala 2022 i bogaćenja francuskog PSŽ-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari