Pumpanje forme za finiš sezone 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Košarkaši Partizana večeras (19.00) u odloženom meču 17. kola ABA lige u hali Aleksandar Nikolić dočekuju Cibonu i to će im biti poslednji meč u regularnom delu, pre plej-ofa. Crno-beli su već odavno obezbedili drugu poziciju, samo „teška“ teorija da Crvena zvezda izgubi sve tri utakmice koje su joj preostale (Borac, Budućnost, Igokea) učinile bi da se pomere mesto gore.

Utakmica je bez takmičarskog značaja i za Zagrepčane, koji su sa mladom i perspektivnom ekipom ove sezone odigrali iznad očekivanja (10-14) i odavno rešili sve brige oko opstanka koje su ih u bliskoj prošlosti mučile, ali i ostali bez šanse za plasman u „prošireni“ plej-of sa šest ekipa.

Partizan je u poslednje vreme vidno podigao formu, izgleda kao da je Željko Obradović još jednom upotrebio svoju „magiju“ da najbolje ostavi za sam kraj. Posle šokantnog i očigledno otrežnjujućeg poraza od Lietkabelisa, ekipa je još i bukvalno sama sebe pobedila protiv Cedevite u Ljubljani, ali je napredak u oba pravca i u svim „linijama“ neosporan.

„Očekujem da bude dobra utakmica, s obzirom na to kako Cibona igra u poslednje vreme. Od kada je došao novi trener igraju na drugačiji način. Pokušali smo što bolje da se pripremimo, bez obzira što nema rezultatski značaj. Važno je da nastavimo da igramo dobro i da to bude priprema za ono što sledi, a to je prva utakmica plej-ofa Evrokupa“, poručio je trener crno-belih Željko Obradović.

Cibona gostuje samo dan uoči obeležavanja 30- godišnjice osvajanja titule šampiona Evrope u Istanbulu, a biže svakako deo priprema za utakmicu plej-ofa Evrokupa protiv turske Burse (20. april, 20.30).

„U ovoj poslednjoj utakmici ove sezone u ligaškom delu ABA lige potrebni su nam podjednaka ozbiljnost i pristup kao na nekim pređašnjim, koje su imale rezultatski značaj. Volim da kažem svojim saigračima da se na ovakvim utakmicama gradi i učvršćuje karakter, naročito pred naredne mečeve u kojima nećemo imati pravo na kiks. Možda ova utakmica nema značaj za stanje na tabeli, ali svakako ima u smislu generalnog napretka ekipe“, naglasio je kapiten Rade Zagorac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari