Puna mobilizacija Denvera: Njujork slomljen sa meksičkih plaža i uz tripl-dabl Jokića 1Foto: AP/David Zalubowski

Šampion NBA lige Denver je pred svojom publikom kontrolisao igru potiv Njujorka, ušao je s 12 poena prednosti u poslednju četvrtinu, ali su mu se gosti primakli na dva poena na osam minuta pre kraja (90:88).

Iz strepnje da ga ne spotakne tim koji je u januaru u Medison Skver Gardenu naneo najubedljiviji poraz prvaku ove sezone (122:84), trener Majkl Malon je vratio sve najbolje snage u igru da bi utakmica uplovila u mirnu luku do pobede sa 113:100.

Nikola Jokić je ostvario 22. tripl-dabl u sezoni. Dao je 30 poena (12-23 za dva, 0-1 za tri, 6-7 slobodna bacanja) uz 14 skokova i 11 asistencija.

 

Efikasniji od njega u Denverovoj postavi bio j Majkl Porter mlađi s 31 poenom (10-10 za dva, 3-6 za tri). Imao je, što bi se reklo, sjajno šutersko veče.

Malon je korene njegove dobre igre u poslednje vreme našao u predahu na meksičkim plažama u dane kada je u NBA bila pauza od utakmica zbog Meča svih zvezda.

„Rekao sam mu posle meča: Idu u Kabo San Lukas kad poželiš, ja ću da ti platim“, slikovito je opisao Malon Porterov značaj u poslednje vreme.

On je na meču s Njujorčanima oborio i jedan klupski rekord.

Dosegao je do 193 trojke, a prethodno najbolje sezonsko dostignuće bile su 192 Dejla Elisa 1996/97.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari