Putin prekinuo konferenciju 1Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ SPUTNIK KREMLIN POOL

Iako je to bio duel dve najslabije rangirane reprezentacije učesnice Svetskog prvenstva; ubedljiv trijumf domaćina Rusije nad Saudijskom Arabijom, na samoj uvertiri (5:0), oduševio je državljane najveće zemlje na svetu.

Uživajući u nastupu svojih zemljaka na stadionu Lužnjiki, prateći duel iz svečane lože, Vladimir Putin, predsednik Rusije, jedva je dočekao kraj utakmice kako bi na nesvakidašnji način čestitao selektoru Stanislavu Čerčešovu na zamajcu koji su njegovi puleni napravili pred veća iskušenja u Grupi A protiv Egipta i Urugvaja.

Selektor „zbornaje“ delovao je poprilično staloženo tokom konferencije; sumirajući utiske posle trijumfa, kojim su prekinuli niz od sedam utakmica bez pobede, uglavnom se bavio stišavanjem euforije, koja je bila evidentna na samom stadionu. Njegov pogled i grimasa na licu odavali su utisak krajnje smirenog stručnjaka, međutim poziv koji je dobio tokom same konferencije, Čerčešova je doveo do stanja zbunjenosti i egzaltiranosti. Pošto je pogledao ko ga zove, okrenuo se ka znatiželjnim novinarima i iz „prve“ iznenadio sve prisutne.

– Bio je to šef države. Vladimir Putin me je zamolio da zahvalim ekipi za odličnu utakmicu i da nastavimo istim putem – istakao je Čerčešov, uzbuđen zbog nesvakidašnjeg poteza prvog čoveka Federacije Rusije.

Bez obzira na potez kojim je svakako predsednik Putin napravio presedan, selektor Rusije, pokušao je tokom izlaganja da ostane fokusiran na ono što njegove pulene očekuje u nastavku četvrtog nastupa na planetarnom takmičenju od raspada SSSR.

– Utakmica protiv Egipta će biti u potpunosti drugačija, biće to drugi grad, drugi stadion. Moramo se pažljivo pripremati za tu utakmicu – oprezan je Čerčešov.

Rusija će dočekati Egipat u Sankt Peterburgu 19. juna. Eventualnim trijumfom obezbedili bi plasman u drugu fazu i to prvi put od raspada SSSR. Nacija će sa posebnom pažnjom pratiti nastup Denisa Čeriševa, koji je sa dva briljantna gola pokazao zbog čega je svojevremeno prešao u Real Madrid, a onda sezonama igrao na pozajmici u Viljarealu.

– Zadovoljstvo je raditi sa igračima poput Čeriševa. Svaki trener zavisi od svojih igrača i pre svega zato sam opušten. Znao sam da će ispuniti naše ciljeve. Zašto bih bio pod stresom – poručio je selektor Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari