Radnički iz Niša se "samoubio" protiv Gzire 1Foto: Starsport

Fudbaleri Radničkog iz Niša ispali su u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferemcija jer su na svom terenu posle izvođenja jedanaesteraca izgubili od Gzire sa Malte nakon što je regularni deo utakmice završen 2:2, a posle produžetaka 3:3. Nišlije su od četiri penala pogodili samo jedan, protivnici su dali sva tri i time se kvalifikovali za meč sa austrijskim Volfersbergom.

Tri puta je Radnički vodio, tri puta prokockao prednost. Prvi put nepuni minut posle vođstvam drugi put u 12. minutu nadoknade zbog kratkog gašenja reflektora na Čairu, i treći put „ni iz čega“ u 117. minutu, dakle malo pre kraja drugog produžetka.

Maksvel je u 117. minutu poravnao na 3:3.

Sve je u Nišu krenulo idealno za domaće, već u 14, minutu Gruzijac Tolordava se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu gostiju i iz neposredne blizine plasirao loptu u mrežu. Ali radost je trajala prekratko, već u sledećem napadu Nišlije su valjda još slavile vođstvo, sporo se vraćake u odbranu i napadač gostiju Džaferson je snažnim udarcem sa oko 16 metara iznenadio pomalo i sebe, ali je doneo poravnanje.

Nakon toga usledilo je mučenje, gosti su izgubili svaku ambiciju da krenu ka golu Radničkog, a domaći nisu mogli da nađu rešenje za gustu, ali ipak ne baš pokretljivu odbranu Maltežana. Sve je išlo ka, po sebi, neizvesnim produžecima možda i penalima, a onda je Radnički došao u poziciju da izvede kontranapad jer se veliki broj gostujuć igrača pre toga zbog prekida preselio na protivničku polovinu.

U poziciji četiri na tri, Nišlije su opet odigrale konfuzno i bezopasno, Petrov je ipak jednu „ničiju“ loptu uspeo da zadrži, uz malo sreće je i prebaci na jaču levu nogu, i mekim ali preciznim šutem savlada golmana gostiju.

Nakon toga usledio je i, srećom, kraći prekid zbog gašenja jednog od reflekltora na Čairu, ali je za razliku od prekida struje u košarkaškoj dvorani nedavno tokom košarkaške utakmice Srbija- Belgija, sve sanirano za nekoliko minuta. I onda je usledio još jedan šok od istog protivničkog igrača, na identičan način posle duge „ničije lopte“, Džeferson je u 12. minutu sudijske nadoknade, neki sekund pre definitivnog kraja, lagano primio loptu duboko u šesnaestercu Radničkog i lagano je plasirao pored golmana Nišlija.

U 101. minutu se trreći put činilo da je sve gotovo. Ajdar je primio loptu koja se slučajno odbila do njega, igrač Gzire Manc je možda i bez potrebe startovao i napravio penal. Pejović je bio siguran, ali Radnički očigledno nije. Najpre su gosti u 114. minutu pogodili prečku, a posle došli i do lutrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari