Radnički poveo, pa iščupao remi na Malti 1foto: Starsport.rs ©

Nišlije bez rezultatske zalihe u borbi za Ligu konferencije.

Pre četiri godine, Radnički je s ukupnih 5:0 izbacio Gziru, a sada je odigrao nerešeno sa istim klubom na mediteranskom ostrvu – 2:2. Iako je vodio na poluvremenu (0:1) prvog meča 2. kruga trke za najslabije rangirano klupsko takmičenje pod okriljem Evropske fudbalske federacije.

Uoči večerašnjeg gostovanja, sa „Čaira“ su poručivali da su svesni uloge favorita i gotovo svi sigurali prolazak dalje, ali sada bi morali dobro da se pozabave mlakom igrom u stratnih 45 monuta i greškama u nastavku remija na Malti.

Nekadašnji igrač Partizana, Nikola Štulić, pogodio je za vođstvo u 28. minutu, tako što se našao na praviom mestu i na pravi način reagovao na dobar centaršut Lazara Jovanovića. Za svoj sjajan debi u Evropi.

Izjednačenje ide pre svega na dušu golmana Marka Drobnjaka. Čuvar mreže srpskog superligaša od početka nije ulivao sigurnost, da bi u 56. minutu loše loše procenio jednu dugu loptu, a kako ni njegovi defanzivci nisu uspeli da je stignu, Maksvel Samuraj ih je kaznio izjednačenjem.

Samo malo kasnije (60), brazilski napadač je preokrenuo rezultat, tako što iskoristio penal koji je Bojan Mlađović skrivio na Dijasu. Zanimljivo, ovo je treći jedanaesterac pomenutog štopera Meraklinja za kratko vreme, jer je u prošlom kolu prvenstva Srbije omogućio dve takve idealne šanse Partizanu.

I kada se činilo da će autsajder lupiti  težak šamar Radničkom, pojavio se Maka Gaku da iskoristi veliku pometnju u protivničkom šesnaestercu u 92. minutu igre i doneo konačni egal. Revanš se igra 28. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari