Radnički u Nišu deklasirao Gziru 1Foto: Starsport

Evropska premijera Radničkog u Nišu posle 35 godina bila je više nego uspešna. Nišlije su pred 15.000 gledalaca na „Čairu“ deklasirale Gziru Junajted sa Malte – 4:0 (1:0) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nišlije su u meč ušle sa očiglednom željom da napadačkom igrom pritisnu protivnika. Presing i velika želja isplatili su im se već u 14. minutu kada je defanzivac Pankov posle kornera sa peterca loptu sjajno poslao u mrežu Maltežana za 1:0.

Prednost je mogao da već u 32. minutu duplira Petar Grbić posle uigrane akcije i odličnog prodora Haskića, ali je nažalost bio neprecizan. Mogao je u finišu i Stanisavljević da zatrese mrežu Gzire iz slobodnog udarca, ali je golman Haber odbranio šut. Zatresli su i Maltežani mrežu Radničkog sredinom prvog poluvremena, i to je bila jedina dobra akcija koju su napravili do tada, ali je sudija opravdano poništio pogodak jer je napadač gostiju Samb bio u ofsajdu.

Nije se Radnički zadovoljavao prednošću i nastavio je u drugom poluvremenu sa još jačim tempom. Mreža gostiju zatresla se ponovo već u 53. minutu posle sjajnog prodora Grbića i još boljeg pasa ka Haskiću koji je sa pet metara loptu samo proturio u mrežu (2:0). Nije se još radost „Meraklija“ na tribinama ni stišala, a već je Mrkić izašao sam ispred golmana Maltežana i ponovo ga naterao da vadi loptu iz mreže (3:0). Konačan rezultat postavio je Haskić efektnim golom sa peterca u 85. minutu. Mogao je Junajted da primi još koji gol, ali je imao sreću da je sredinom drugog poluvremena Mićić posle sjajnog šuta iz daljine pogodio samo prečku.

Novi trener Radničkog Nenad Lalatović neće moći da vodi ekipu na revanš meču za nedelju dana pošto je dobio crveni karton jer je pred kraj meča pimpovao loptu pored aut linije umesto da je doda protivničkom igraču. Odlazak na Maltu će u svakom slučaju biti samo formalnost i prilika za uigravanje taktike za drugo kolo u kojem će Nišlijama rival biti mađarski Ferencvaroš ili izraelski Makabi Tel Aviv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari