Radonjić: Donosili smo bolje odluke u oba smera 1Dejan Radonjić foto Peđa Milosavljević /Starsport

Crvena zvezda je napokon uspela da savlada Olimpijakos u Atini (72:76). Prvi put u evroligaškim okvirima, crveno-beli su se slavljenički vratili iz Atine. Način na koji su „brejknuli“ Olimpijakos posebno je obradovao trenera Dejana Radonjića.

Zvezda je po izlasku iz kovid protokola, nakon 19 dana bez takmičarske utakmice, nesrećno izgubila u Vilerbanu od Asvela, ali je bila miljenik sreće u Ljubljani u duelu sa Cedevita Olimpijom.

U odnosu na poslednje dve utakmice, u Atini je preslišala Olimpijakos na školski način.

„Čestitam mojim igračima na pobedi. Veliki i važan trijumf, igrali smo dobro. Odbrana je bila kvalitetna. Odluke u napadu bile su bolje u nastavku nego u prvom poluvremenu, kao i odbrana“, jasan je bio šef struke crveno-belih.

Da je zaista bio zadovoljan, videlo se i po reakcijama dokazanog stručnjaka odmah posle utakmice. Sačekao je sovje igrače iza klupe i svima redomk čestitao na urađenom poslu. Sve vreme je, otkom meča, maltene bodrio svoje izabranike, aplaudirao, dajući im instrukcije bez povišenih tonova. Kako i ne bi, ako se ima u vidu da je od 76, Zvezda Olimpijakosu ubacila čak 40 poena iz tranzicije i još 12 iz drugog napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari