Radonjić menja Đorđevića? 1Foto: Starspsort

Iznebuha, odjeknula je vest u četvrtak ujutro da je Bajern odlučio da smeni Aleksandra Đorđevića.

 Uprkos tome što se Bavarci nalaze na čelu domaćeg prvenstva, izgleda da uprava nije mogla da „svari“ nedavnu eliminaciju od Darušafake u polufinalu Evrokupa, na koju se nadovezao i poslednji poraz od Albe u Minhenu. Tamošnji mediji su odmah požurili da nađu zamenu srpskom selektoru, a za prvog kandidata, navodno, figurira Dejan Radonjić.

Iako Nemci nisu poznati po ishitrenim odlukama, izgleda da je Marko Pešić (sin Svetislava Pešića), generalni direktor, bio dovoljno smeo, ali i hrabar da se odluči za potez koji bi trebalo da prodrma ekipu, vidno uzdrmanu nakon neverovatne eliminacije u polufinalu Evrokupa. Bajern je u prvom meču imao prednost od 23 poena, ali je poražen šutem u poslednjoj sekundi, a zatim je u revanšu u Minhenu glatko eliminisan. Marko Pešić je izgleda presekao nakon poraza od Albe u poslednjem kolu domaćeg prvenstva. Razgovor između njih dvojice uopšte nije bio prijatan, protekao je u verbalnom nadgornjavanju, nakon čega je klub rešio da raspusti čitav stručni štab i vođenje ekipe poveri Emiru Mutapčiću do imenovanja novog trenera.

Dejan Radonjić, nakon razlaza sa Crvenom zvezdom, tokom sezone je već odbio par ponuda, ali bi eventualna Bajernova mogla da deluje primamljivo. U timu su trojica srpskih igrača (Jović, Lučić, Mačvan), odnosno dvojica koje je trenirao u Crvenoj zvezdi (Cirbes i Jović), kao i Nihad Đedović sa prostora Balkana. Pauzu od trenerskog posla Radonjić je iskoristio za usavršavanje engleskog jezika. Popularni Deki je u dobrim odnosima sa Svetislavom Pešićem, koji je uprkos angažmanu u Barseloni, odlično upućen u dešavanja u Bajernu i njegova reč se veoma poštuje. NJegov sin je izvršni direktor i zadužen je za kadrovsku politiku. Radonjić je nedavno imao porodičnu tragediju i u četvrtak je otputovao za Crnu Goru.

Đorđević je preuzeo Bajern na leto 2016. godine kada je sa klupe zbog zdravstvenih problema morao da se povuče Svetislav Pešić. U prvoj sezoni u Nemačkoj izgubio je i finale Kupa i polufinale plej-ofa od evroligaša i aktuelnog prvaka države, Bamberga, dok je u Evrokupu stigao do četvrtfinala. U drugoj, Đorđević se revanširao italijanskom stručnjaku Andrei Trinkjeriju i izbacio Bamberg već u četvrtfinalu Kupa nakon čega je preko Ulma i Albe stigao do prvog i poslednjeg trofeja u Bavarskoj.

Pešić dovodi Raduljicu

Nakon saznanja da Kevin Serafan mora na operaciju kolena, Svetislav Pešić je primoran da potraži novo centarsko rešenje na tržištu, s obzirom na to da na petici trenutno ima samo Anta Tomića. Prema pisanju katalonskog Sporta jedan od kandidata je i Miroslav Raduljica, košarkaš Điangsu Dragonsa, a drugi DŽastin Hamilton, koji nastupa za Peking Dakse. Peking Daksi, kao i Raduljičin Điangsu Dragons, završili su nedavno takmičenje u kineskom šampionatu eliminacijom u četvrtfinalu plej-ofa. Raduljica ima bogato iskustvo igranja u velikim evropskim timovima kao što su Efes, Partizan, Alba Berlin, Panatinaikos i Armani, a jednu sezonu nastupao je i u NBA ligi, u ekipi Milvokija. Ove sezone u ekipi Điangsua u proseku je beležio 21,8 poena i 10 skokova po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari