Crvena Zvezda v KK Splitfoto STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da savaladaju Žalgiris (73:61) i tako ostvare drugu evroligašku pobedu u prva tri kola ove sezone. Dejan Radonjić, trener crveno-belih, bio je veoma zadovoljan posle utakmice, poručivši da bi uskoro mogao da se vrati Branko Lazić, odnosno da Maik Cirbes napokon ima negativan test na korona virus.

„Bila je teška utakmica, u ovom trenutku za nas jako važna pobeda. Bili smo dobri gotovo svih 40 minuta. Na poluvremenu, bilo nam je važno da igramo napadački dobro, što smo i uradili. Na kraju je jako važno što smo ostvarili ovu veliku, važnu pobedu“, bio je uvodni utisak trenera Radonjića.

„Igrali smo protiv dobrog protivnika, koji je igrao dobru odbranu, bilo je bitno da izađemo s ekstra motivacijom u drugo poluvreme, da uradimo neke stvari koje nismo uradili u prvom poluvremenu. Ne zato što smo bili loši u Laktašima, već zato što je bilo važno da odigramo dobro“, iskren je trener Zvezde.

Još jedna velika pobeda izvojevana je bez pomoći trojice igrača, ali i dosta problema sa rovitim pojedincima koji su večeras bili na parketu.

„Bez ikakve dileme količina problema i vreme koje je proteklo i koje je još tu, nešto je što nas opterećuje do te mere da smo bili u dilemi pred početak sezone kako ćemo uopšte da izgledamo. Pripremati se za sezonu bez ijednog zajedničkog treninga, plus sve ostalo… To je za nas bilo izazovno, ali mislim da smo iz cele situacije izašli na kvalitetan način. Uspeli smo da savladamo neke protivnike, da imamo dve od tri pobede u Evroligi. Imamo još igrače koji se vraćaju, kompleksna je situacija koja i dalje traje. Pričati i praviti analizu svega vrlo je teško i verovatno će za neke, konkretne stvari morati da prođe još nekoliko meseci“, naglasio je iskusni stručnjak.

Radonjić je otkrio da bi uskoro ekipi mogli da se priključe Majk Cirbes i kapiten Branko Lazić, koji se večeras zagrevao sa ekipom, ali nije igrao.

„Cirbes je negativan, tako da čekamo test opterećenja. Sve dosadašnje analize su bile dobre dosad, tako da bi uskoro mogao da počne s treninzima s obzirom da je dugo bio van procesa, 14 dana stroge izolacije. Branko Lazić je bio na parketu večeras, ali mislim da bi naredne sedmice možda mogao da se priključi treningu prvog tima“, optimista je crnogorski stručnjak.

Raspored nije povoljan, već u četvrtak popodne sledi put za Moskvu, zatim sledi Cedevita Olimpija u Beogradu.

„Moramo prvo da analiziramo situaciju u kojoj se nalazimo, da napravimo plan za CSKA. Već u četvrtak popodne idemo za Moskvu, pa onda dan odmora i onda Cedevita Olimpija u Beogradu. Videćemo kako ćemo da preživimo tu utakmicu u Moskvi“, istakao je Radonjić, poručivši na kraju.

„Za rezultate i dobru igru potrebno je da igramo dobro i u odbrani i u napadu. Da bismo igrali bolji napad potrebni su nam igrači koji nedostaju, to sam rekao i ranije.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari