Radovan Pankov presrećan zbog debija u dresu Zvezde u pobedi nad njegovim bivšim klubom 1Debitant: Radovan Pankov Foto: STARSPORT

Radovan Pankov je prošle sezone u dresu niškog Radničkog bio jedan od najboljih štopera u Superligi.

Njegove odlične partije u kontinuitetu omogućile su mu transfer tokom leta u klub za koji navija od svoje najranije mladosti. I kada je iz Vojvodine, matičnog kluba, prelazio u ruski Ural, Pankov se na promociji pojavio u majici sa obeležjima Crvene zvezde. Svoju navijačku opredeljenost nikada nije krio i kada se pojavila mogućnost da potpiše za crveno-bele, odbacio je sve druge, finansijski možda i unosnije ponude. Zbog problema sa povredom i rovitošću, na zvaničan debi morao je da sačeka četiri utakmice, tačnije subotnju upravo protiv niškog Radničkog, u drugom kolu Superlige. Trijumf od 2:0, u kombinaciji sa golom njegovog prijatelja Milana Pavkova i hukom sa severa, predstavljali su jedinstven utisak za 24-godišnjeg Novosađanina, svetskog šampiona sa Novog Zelanda.

Pankov je u Zvezdu došao početkom tekućeg prelaznog roka svestan da u konkurenciji Milunovića i Babića neće biti primarni izbor trenera Milojevića. U međuvremenu se u Ljutice Bogdana vratio i Miloš Degenek tako da bi Pankovu strpljenje trebalo da bude veliki saveznik.

– O ovome sam sanjao celog života, zaista nije fraza. Zvezdaš sam od glave do pete. Naši navijači su najbolji na svetu, to stalno ističem. Naravno, na terenu sam fokusiran na zadatak, čujem na momente kada zagrmi publika, ali razmišljam naravno o onome što traži trener na terenu od mene. Svakako bih pozvao navijače da nastave da nas podržavaju u što većem broju, jer ovo se ne viđa nigde – euforičan je bio Pankov posle debija, uveren da će posle revanša u Helsinkiju (2:0 za Zvezdu u prvom meču), crveno-beli proći u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Znamo da je Helsinki zabeležio poraz u domaćem prvenstvu ovog vikenda, ali on nije merodavan. U Evropi će sigurno da zbiju redove, ali i mi ćemo prići obazrivo toj utakmici i verujem da ćemo da ostvarimo trijumf – poručio je Pankov.

Rezultati i tabela Linglong tajer superlige

  1. kolo

TSC – Mladost    5:1

Mačva – Inđija   2:2

Proleter – Voždovac       2:2

Radnik – Spartak              4:0

Crvena zvezda – Radnički (N)     2:0

Napredak – Vojvodina  0:2

Javor – Partizan odloženo

Rad – Čukarički  odloženo

Tabela: TSC 6, Crvena zvezda 6, Radnik 3, Vojvodina (-1) 3, Radnički (N) 3, Čukarički (-1) 3, Partizan (-1) 3, Mladost 3, Spartak 3, Voždovac 1, Inđija 1, Mačva 1, Proleter 1, Rad (-1) 0, Napredak (-1) 0, Javor (-1) 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari