Rafael Nadal osvojio Rolan Garos (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je protiv Dominika Tima svoj 11. trofej na Rolan Garosu, te još jednom potvrdio zašto nosi nadimak „kralj šljake“.

On je za nešto više od dva i po sata borbe lako porazio Austrijanca sa 3:0 u setovima (6:4,6:3,6:2) i tako ispisao zlatnim slovima istoriju ovog Gren slema.

Dominik Tim je nešto slabije „ušao“ u meč pošto je na početku prvog seta pretrpeo brejk, ali je odmah uzvratio istom merom, tako da je ubrzo na semaforu stajalo 2:2.

Prvih sedam gemova na meču trajala su ukupno 44 minuta i u njima smo videli mnogo dobrih udaraca i poena obojice tenisera.

Ključni momenat dogodio se u desetom gemu, Španac je vodio sa 5:4 i napravio je brejk za osvajanje prve deonice meča, a onda je već sve lakše išlo po jednog od najvećih igrača u istoriji ovog sporta.

Drugi set je počeo identično kao i prvi, Nadal je napravio brejk, ali i sačuvao svoj servis, tako da je bez većih problema poveo sa 2:0 u setovima protiv mladog Tima.

I u trećem setu je Austrijanac pretrpeo brejk, doduše ne u prvom već u trećem gemu, što je bio znak da se „bik iz Manakora“ približava svom jedanaestom trofeju na Rolan Garosu.

„Odigrao sam sjajan meč protiv sjajnog protivnika. Imao sam poteškoća u trećem setu pošto su me uhvatili grčevi u ruci. Bio sam vrlo, vrlo uplašen, ali to je sport“, izjavio je Nadal.

Tim je rekao da su Nadalovih 11 titula na Rolan Garosu jedno od najvećih dostignuća u svetskom sportu.

„Sećam se kada je u Parizu osvojio prvi trofej, 2005. godine. Tada sam imao 11 godina, gledao sam na televiziji i nikada nisam očekivao da ću jednoga dana igrati finale Rolan Garosa. Tvoj rekord je sjajan, čestitam“, poručio je Tim.

Veliki uspeh Nadala priznao je i slavni igrač i nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Beker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari