Rafael Nadal ponovo o Đokovićevom rekordu: Nisam najbolji samo zato što sam igrao manje od Novaka 1Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da njegov najveći rival Novak Đoković ima više trofeja zato što je manje pauzirao zbog povreda.

U intervjuu za špansku televizijsku stanicu „Movistar+“, Nadal je rekao da mu je žao što se nije drugačije odnosio prema svom telu.

– Propustio sam četiri i po godine na grend slemu zbog povreda, to je realnost. Ipak, i to je sport. Zato nisam bolji od Novaka, igrao sam manje – objasnio je Španac.

On je dodao je Đokoviću pomoglo i to što ima drugačiji stil igre.

– Ima takvu fizičku konstituciju i stil igre koji mu je omogućio da se takmiči više od mene. Nemam izbora osim da to priznam, uradio sam što sam mogao. Ponekad sam se vraćao i osvajao tri grend slema, ali tako nešto više nije verovatno – smatra Nadal.

Osvajač 22 titule na grend slem turnirima priznao je da je napravio puno grešaka tokom karijere kada je u pitanju briga o svom telu.

– Menjao bih mnoge stvari u životu u smislu karijere. Donosio sam pogrešne odluke kada je reč o zaštiti tela. Đoković, on je bio bolji jer mu je stil igre omogućio da igra više od mene. Pogrešio sam misleći da su moje odluke bile dobre – zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari