Rafinja odbio Rašforda, Pavlović režirao pobedu nad Romom 1Foto: EPA-EFE/Toni Albir

U derbiju šesnaestine finala Lige Evrope Barselona i Mančester Junajted odigrali su nerešeno na Kamp Nou 2:2.

Red Bul je u Salcburgu pobedio Romu 1:0, Šahtjor kao domaćin Ren 2:1, dok u Amsterdamu u duelu Ajaksa i Union Berlina nije bilo golova.

Posle prvog dela bez golova na Kamp Nou, prštalo je u nastavku. Viđena su četiri gola, viđen je preokret, a na kraju nije bilo pobednika, pa će obe ekipe za nedelju dana na Old Trafordu krenuti od nule.

U 50. minutu odlično je izveo korner Rafinja, a najviši u skoku bio je Markos Alonso i doveo je Barsu u vođstvo. A samo 10 minuta kasnije bilo je 2:1, ali za Crvene đavole.

Kod oba gola glavnu ulogu odigrao je, verovano i najbolji igrač u Evropi od završetka mundijalske pauze Markus Rašford. Prvo je zatresao mrežu na asistenciju Freda u 53. minutu, a onda u 59. posle solo prodora, zavrnuo loptu u peterac. Tamo ju je petom zakačio Bruno Fernandeš, koji ju je skrenuo ka golu. Ona je iznenadila Žila Kundea, koji je na kraju zatresao sopstvenu mrežu za preokret.

Ipak, Barsa je uspela da izbegne poraz. Veoma raspoložen Rafinja uputio je oštru loptu iskosa se desne strane. Robert Levandovski je krenuo ka njoj, ali je nije zahvatio i ona je završila iza leđa Marka Andre-Ter Štegena. Na taj način Rafinja je bio junak meča sa golom i asistencijom i Barsi ipak pružio solidan rezultat.

Odlična partija Strahinje Pavlovića u duelu Red Bul Salcburga i Rome. Nekadašnji štoper Partizana držao je odbranu austrijske ekipe, a u 88. minutu sjajno je centrirao sa leve strane i asistirao Kapaldu za jedini gol. Veliki hendikep za Red Bul biće taj što Pavlović neće zbog žutog kartona dobijenog u 84. minutu igrati u revanšu u Rimu.

Šahtjor je pokazao da ima života i bez Mudrika. Golovima Kriskiva i Bondarenka sa penala vodio je 2:0 protiv Rena. Ipak, Francuzi su uspeli da poprave šanse pred revanš pogotkom Toko Ekambija u 59. minuta. Golova nije bilo u duelu Ajaksa i Uniona u Amsterdamu. Ipak, gosti su zatresli mrežu u 65. minutu, ali je gol Torsbija poništen posle asistencije VAR zbog igranja rukom. Ajaks za koga je svih 90 minuta odigrao Dušan Tadić iza sebe ima jedan od najslabijih mečeva u evrokupovima, pošto za 90 minuta nije uputio nijedan udarac u okvir gola.

Revanši su na programu za nedelju dana, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari