Rajevac selektor Tajlanda 1Foto: EPA/ ROLF VENNENBERND

Srpski fudbalski trener Milovan Rajevac imenovan je za selektora reprezentacije Tajlanda, a na tom mestu zameniće Kjatisaka Senamunga, koji je podneo ostavku zbog loših rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo sveta.

Potpredsednik Fudbalske federacije Tajlanda Vitaja Lohakul izjavio je da je sa Rajevcem potpisan jednogodišnji ugovor, a ekipu će zvanično preuzeti 4. maja.

Imali smo u vidu nekoliko stručnjaka, a odlučili smo se za Rajevca zbog njegove vizije i prethodnih rezultata koje je imao radeći u Aziji i Africi, rekao je Lohakul, preneo je AP.

On je istakao da će se rad srpskog stručnjaka pratiti na dnevnoj bazi, a da li će ugovor s njim biti produžen neće zavisiti isključivo od rezultata, već i od načina na koji ekipa bude igrala.

Najveći uspeh u trenerskoj karijeri Rajevac je ostvario sa reprezentacijom Gane, sa kojom je 2010. godine stigao do četvrtfinala prvenstva sveta.

Na klupi nacionalne selekcije Tajlanda Rajevac će debitovati 6. juna u prijateljskoj utakmici protiv Uzbekistana u Taškentu, a sedam dana kasnije Tajland će u kvalifikacijama za Svetski kup dočekati Ujedinjene Arapske Emirate.

Reprezentacija Tajlanda više nema šansi da se kvalifikuje za Svetski kup u Rusiji, jer je na poslednjem mestu u grupi B azijske zone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari