Rakitić: Na terenu će nas biti 4,5 miliona 1Foto:EPA

Uoči najvažnije fudbalske utakmice u istoriji Hrvatske, reprezentativac Ivan Rakitić je najavio kako će u nedelju na teren istrčati 4,5 miliona Hrvata.

Nema lepšeg osećaja nego da si Hrvat. Ovo je za nas istorijska utakmica, ne za nas 22 koliko nas je ovde, već za celu zemlju. Sutra će nas na terenu biti 4.5 miliona, rekao je Rakitić.

Strane medije je zanimalo kako je moguće da tako mala zemlja kao što je Hrvatska ima toliko uspeha u različitim sportovima.

Tajna je u posebnom osećaju koji imamo prema državi. Ne kažem da je više volimo od Francuza ili Rusa, ali mi imamo poseban osećaj da kada obučeš sveti dres, kao da si drugi. Imamo jedinstvo, ne samo u fudbalu.

Raketić je naglasio kako bi da je to moguće svih 4.5 miliona Hrvata u nedelju došlo na utakmicu.

On je izjavio da ima osećaj da će za Hrvatsku navijati stotine miliona ljudi, prenosi HRT.

Rakitić je čestitao Đokoviću kazavši kako će za njega navijati ako uđe u finale Wimbledona. Takođe je „priznao“ kako mu je selektor srpske reprezentacije Mladen Krstajić veliki prijatelj.

On mi je jedan od najbližih prijatelja, volim ga kao svoju porodicu. S njim sam se puno puta čuo, čestitao mi je i zaželio sreću”, rekao je hrvatski reprezentativac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari