Rambo Petković izgubio opkladu sa Zikom: Rekao sam da će biti 2:1 za nas, Brazil nas nije razbio 1foto:FSS

Rođeni Majdanpečanin, koji je iz niškog Radničkog stigao u Crvenu zvezdu, zasluživši transfer u Real Madrid, zapravo je fudbalski najcenjeniji u Brazilu. Dejan Rambo Petković bio je u Kataru kada su se fudbaleri Srbije namerili na Selesao na startu Mundijala. Uprkos porazu (2:0), optimista je po pitanju krajnjeg plasmana Srbije.

Tešku i poučnu elciju dobili su fudbaleri Srbije na startu Svetskog prvenstva.

Poraz od Brazila, rezultatski daleko blaži u odnosu na prikazano, trebalo bi da urazumi sve u taboru „orlova“ koji su pre odlaska na Munidjal previsoko poleteli.

Fudbaleri Srbije bili su samo sparing partner Brazilcima. Tehnički, brzinski i motorički nisu mogli da pariraju Nejmaru i saigračima.

Uprkos viđenom, Dejan Petković veruje da „orlovi“ mogu da trijumfalno završe grupnu fazu planetarnog šampionata.

„Ovo je veliki događaj, svaki igrač sanja da bude akter najveće smotre svetskog fudbala. Nažalost, nisam imao sreće da kao igrač osetim čari Mundijala, ali sam zahvaljujući ljudima iz FIFA već treći put deo ovog spektakla. Bio sam u Brazilu 2014, Rusiji 2018. i sada u Kataru. Osećaj je neverovatan. Pratio sam utakmicu protiv Brazila u društvu Žulija Cezara, Roberta Karlosa, Kafua i Žilberta Silve. Rekao sam im da samo oni mogu da izgube, jer meni odgovara bilo koji rezultat. Srbija je moja zemlja, ali sam u Brazilu proveo više od polovine svog života. Izgubio sam opkladu sa Zikom, prognozirao sam 2:1 za Srbiju, on je rekao 2:1 za Brazil. Žulio Cezar je bio najbolji prognozer, rekao je da će nas razbiti sa 2:0. Odgovorio sam mu da to nije razbijanje, 2:0 je normalan rezultat. Bitno je da momci što pre podignu glavu i da pobede Kamerun. Znam da 217 miliona ljudi na ovom svetu želi da Srbija i Brazil odu u osminu finala, 210 miliona Brazilaca i sedam miliona Srba. Pa hajde da svi budemo srećni posle trećeg kola grupne faze Mundijala“, razmišljanja je nekadašnji srpski fudbaler, u Brazilu poznat po nadimku Peći.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari