Rampa za Pokuševskog i Jovića 1 EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Selektor najbolje košarkaške selekcije Srbije ipak ne može da računa na sve pozvane igrače iz NBA lige.

Prvi dani priprema za avgustovski kvalifikacioni prozor, pod okriljem borbe za Mundobasket, a onda i za septembarsko prvenstvo Evrope, doneli su kadrovske probleme u četi Svetislava Pešića.

„Koprivica i Simanić su bolesni, na kućnom su lečenju, nadam se da ćemo ih imati za dan ili dva. Za Pokuševskog i Jovića nismo dobili dozvole klubova, koji žele da njih dvojica rade tamo i spremaju se za sezonu“, otkrio je danas selektor našeg tima.

Inače, Aleksej Pokuševski iz Oklahome i Nikola Jović iz Majamija igrali su Letnju ligu za svoje klubove. Prvis se sprema zavoju treću sezonu u NBA ligi u dresu Tandera, koji su i prošlog leta zabranili bivšem igraču Olimpijakosa da obuče državni dres, na poziv tadašnjeg šefa struke Igora Kokoškova.

Drugog je Majami izabrao na poslednjem draftu, a odlukom Peta Rajlija, Erika Spolstre i ostalih čelnika ekipe sa Floride naloženo mu je da radi na sebi tokom leta i potencijalnoj minutaži u sezoni koja dolazi. Bez dozvole da neko vreme provede pod Pešićevim nadzorom.

Od ranije je poznato da u ovim akcijama neće biti ni Bogdana Bogdanovića, jer se prvotimac Atlante oporavlja od povrede kolena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari