Ranjeni Partizan traži spas u Kruševcu 1Foto: STARSPORT

Ranjeni lav je (možda) najopasniji, a danas ćemo saznati da li će Partizan posle iznenadne ostavke trenera Zorana Bate Mirkovića uspeti da spase sezonu braneći trofej Kupa Srbije.

Crno-belima gostovanje u četvrtfinalu protiv Napretka dolazi u najgori mogući čas jer bi eventualni oproštaj od kup trofeja praktično zakucao poslednji ekser na sezonu koja se još od avgusta doživljava kao katastrofalna.

Olakšavajuća okolnost braniocu Kupa Srbije mogla bi da bude to što je Napredak u poslednjih pet kola Superlige osvojio samo dva boda, uz poražavajuću gol razliku 1:10. Partizan će inače na ovom meču voditi vršilac dužnosti trenera Žarko Lazetić, koji je bio Mirkovićev prvi pomoćnik.

– Sigurno da je ovo najveći izazov do sada za mene. Ova kriza je i prilika. Ne posmatramo ovo kao tragediju ili kraj sveta. Svi znamo šta je Partizan i da u teškim trenucima treba pokazati zašto nosiš dres Partizana. Želeo bih da pošaljem poruku da ćemo, uprkos onome što se piše po štampi, dobro funkcionisati, da pokažemo da smo onaj Partizan kakav je igrao u prva dva kola i protiv Zvezde, a ne ovih nekoliko poslednjih – rekao je Lazetić.

Mirković je prema Lazetićevim rečima učestvovao i spremanju igrača za ovaj meč.

– Bata Mirković je uvek bio jasan u svim razgovorima sa igračima. Sad mi je pomogao u pripremi ove utakmice. Nemamo dilemu da će igrači dati maksimum. Ne mislim da nisu dosad želeli da pruže sve od sebe. Nekada to nije bilo moguće zbog protivnika, nekad zbog terena, nekad zbog psihološke pripreme. Duboko verujem da je prava slika ove ekipe u one prve dve utakmice nastavka prvenstva i protiv Crvene zvezde – dodao je Lazetić.

Crvena zvezda je i prošle sezone želela duplu krunu, ali se tada baš u četvrtfinalu Kupa Srbije kao „kost u grlu“ isprečila Mačva koja je slavila posle penala. Trener Vladan Milojević zato upozorava igrače da u ovoj fazi takmičenja nema popravnog, te da protiv Radnika mora da se odigra maksimalno ozbiljno.

– Kup je specifično takmičenje, dosta drugačije od prvenstva. Radnik je dobar tim, dobro vođen i čeka nas izuzetno teška utakmica u kojoj nema popravnog. Dobro ćemo se spremiti i nadam se da će nam navijači pomoći da prebrodimo ovu prepreku. Dupla kruna jeste cilj sa početka sezone. Nismo uspeli prošle godine, zato smo sada dosta oprezni. Treba biti obazriv – rekao je Milojević.

Meč protiv ekipe iz Surdulice propustiće povređeni Ričmond Boaći, kao i nedovoljno oporavljeni Milan Rodić i Marko Gobeljić. Izvesno je da u prvoj postavi neće biti ni rovitog Marka Marina.

Ovogodišnje finale najmasovnijeg domaćeg takmičenja igraće se na stadionu „Čair“ u Nišu. Trener Radničkog Nenad Lalatović tvrdi da on i igrači „sanjaju finale na svom stadionu“. Međutim, preduslov za pretvaranje sna u javu je da na „Čairu“ najpre danas padne Vojvodina.

– U kupu je sve moguće. Vidite da u Engleskoj i Nemačkoj trećeligaš izbaci prvoligaša. Nema veze što igramo kod kuće, Vojvodina ima svoj kvalitet, Matića, Ezea, Đuričina, to su igrači koji jednim potezom mogu da reše utakmicu Malo smo i umorni. Igrali smo u sredu protiv Partizana, pa u subotu protiv Lučana, pa nas sad čeka Vojvodina, pa posle dva dana idemo na utakmicu protiv Zemuna…. To je paklen ritam. Nemamo 20 igrača sa podjednakim kvalitetom. Imamo dobre igrače, ali u ovakvoj utakmici ne sme mnogo da se rotira – zaključio je Lalatović.

Parovi četvrtfinala

Spartak – Mladost 14.00

Napredak – Partizan 15.30

Radnički – Vojvodina 17.00

Crvena zvezda – Radnik 18.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari