Rapsodija u Štark areni, "kralj" na kolenima, Partizan nadomak TOP 8 Evrolige 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana su ostrvarili impresivnu pobedu u 32. kolu Evrolige!

U krcatoj Štark areni pao je španski velikan, Real Madrid, rezultatom 104:90.

Na taj način su crno-beli došli nadomak raja, odnosno TOP 8 faze Evrolige.

Izabranici Željka Obradovića su na maestralan način odigrali protiv slavnog Reala i do nogu ga potukli.

Srpski tim je na tri minuta pre kraja meča poenima centra Matijasa Lesora sa linije slobodnih bacanja prebacio čuvenu „stotku“ kada su i poveli sa ogromnih „plus 20“ – 100:80.

Crno-beli dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja imaju učinak 18-14, a u preostala dva meča sastaće se sa Monakom u gostima i sa Panatinaikosom u „Štark areni“.

S obzirom na to da su pobede upisali i Žalgiris i Baskonija (imaju skor 17-16), ekipa iz Humske u doigravanje neće proći samo ukoliko izgubi oba naredna duela, a Litvanci i Španci zabeleže oba trijumfa.

Baskonija u poslednja dva kola dočekuje Asvel i gostuje Olimpijakosu, a Žalgiris u Kaunasu igra sa Makabijem i ide u Minhen.

Ekipa Željka Obradovića nije najbolje počela utakmicu.

Značaj meča je učinio svoje.

Videli smo mnogo izgubljenih lopti domaće ekipe pa je gost veoma lako poveo sa pet poena razlike (13:18), međutim crno-beli su ubrzo konsolidovali redove i preko centra Matijasa Lesora došli do izjednačenja – 21:21.

U drugoj četvrtini smo videli dve serije Partizana, prvu od 10:2, a ubrzo zatim i novu od 8:0, pa je ubrzo bilo „plus 13“ za igrače Željka Obradovića– 49:36

U tim minutima briljirao je Džejms Naneli kako iz reketa tako i u šutu za tri poena i  ukratkom intervalu upisao je deset poena.

Partizan je u istom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu i zahvaljujući poenima kapitena Kevina Pantera došao do 14 poena prednosti – 55:41.

Tada je reagovao tajm-autom trener gostiju Ćus Mateo koji je urodio „plodom“ jer su na krilima Džanana Muse i marija Hezone Madriđani napravili seriju 10:2 i došli na samo pet poena „minusa“ – 61:56.

Ipak sredinom trećeg perioda je reagovao plej Partizana Dantea Egzuma, koji je vezao pet poena (jedna trojka i jedna prodor od koša do koša), a potom je koš Joanisa Papapetrua „zapalio“ Štark Arenu za novu dvocifrenu prednost – 68:56.

Real je u životu „održavao“ Mario Hezonja preciznim šutevima iz daljine, kada je u 28. minutu pomogao Realu da priđe na samo minus „šest“ – 70:64.

Crno-beli su poslednju četvrtinu otvorili serijom 6:0 posle penala Danila Anđušića i trojke Ledeja za 84:72 u 32. minutu, a nakon toga je bilo jasno da će Partizan doći do 18. trijumfa u Evroligi ove sezone.

Partizan je serijom 8:0 sredinom poslednje deonice zacementirao pobedu došavši do 18 poena prednosti – 94:76.

Svi igrači Partizana koji su ulazili u igru su se upisali u listu strelaca, a to se na košarkaškim parketima jako retko viđa.

Čak šestorica od njih su bili dvocifreni, a Kevin Panter i Matijas Lesor su ubacili po 16 minuta, Dante Egzum je dodao 15, Džejms Naneli je upisao 14, a Alen Smailagić 11 i Joanis Papapetru 10 poena.

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Džanan Musa je postigao 22 poena, a Mario Hezonja i Gabrijel Dek po 17.

Partizan sada čvrsto drži sudbinu svojim rukama i već naredne nedelje će moći da izvadi vizu za TOP 8 fazu takmičenja kada gostuje ekipi Monaka u Kneževini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari