Rašović i Ubović brane krunu 1Foto: Starsport

Osam dana pre starta Svetskog prvenstva u Mađarskoj selektor najbolje srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Savić izabrao je momke s kojima će pokušati da odbrani planetarni tron.

Među 13 privilegovanih našla su se dvojica debitanata na ovom takmičenju – Nemanja Ubović (mađarski OSC) i Viktor Rašović (zasad bez kluba), sa zadatkom da koliko je moguće popune prazninu nastalu povlačenjem trofejnog tandema Živko Gocić – Slobodan Nikić.

Prvi je centar i ima 60 nastupa (uz 51 gol) za A tim, dok drugi igra „u polju“ i ima 53 skupljenih utakmica (uz 54 gola) u kapici Plavih delfina. Osim njih, u sastavu aktuelnog olimpijskog prvaka, evropskog šampiona i osvajača nedavne Svetske lige nalaze se još: golmani: Gojko Pijetlović (Oradea, 220 utakmica), Branislav Mitrović (Eger, 136); igrači: Dušan Mandić (Pro Reko, 131), Sava Ranđelović (OSC, 105), Miloš Ćuk (Solnok, 147), Duško Pijetlović (Pro Reko, 283), Milan Aleksić (Solnok, 221), Nikola Jakšić (Ferencvaroš, 64), Filip Filipović (Pro Reko, 371), Andrija Prlainović (Solnok, 288) i Stefan Mitrović (Ferencvaroš, 218). A, od učesnika finalnog turnira SL nema Nemanje Drašovića i Gavrila Subotića, čija su mesta zauzeli oporavljeni prvopozivci Mandić i Jakšić.

– U ovom trenutku to je naš najbolji tim. I igrači koji sada nisu na spisku su potpuno opravdali poverenje i zajedno sa momcima koji su ostali u Beogradu pokazali kvalitet. I oni su deo reprezentacije. To nije fraza, zaista je tako. Imamo bazu od 22-23 igrača koji u svakom trenutku mogu da budu u 13 – poručio je iz Kečkemeta, sa sparing priprema sa domaćinom SP, šef stručnog štaba Srbije, koja takmičenje počinje u C grupi, sa selekcijama Španije, Grčke i Južne Afrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari