Raspored kao službena tajna 1Foto: Starsport

Iako je ovog vikenda na programu trebalo da bude redovno 21. kolo Superlige Srbije, ljubitelji fudbala moći da gledaju samo tri utakmice.

Dve utakmice koje su pretekle još od letos (6. kolo) koje su večiti rivali odložili zbog evropskih obaveza (Radnik – Partizan, Zvezda – Čukarički) i jedna iz 16. runde takmičenja (Proleter – Radnički Niš) koja nije odigrana zbog stomačnog virusa fudbalera sa „Čaira“.

Predsednik Zajednica klubova Superlige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović tvrdi za Danas da ništa nije sporno u pomeranju 21. kola, iako na zvaničnoj internet prezentaciji Ling Long lige i dalje stoji 14. decembar (subota) kao datum odigravanja.

– Još pre desetak dana smo pomerili kolo, nema tu nikakve tajne. Ono će se igrati kao prvo prolećno 15. februara, pa redom dalje – ukratko objašnjava Lazović.

Ovo pomeranje bi u praksi trebalo da znači da se večiti derbi zakazan za 29. februar neće odigrati u tom terminu već verovatno 4. marta, mada tek ostaje da se vidi u koji će termin (verovatno neka od sreda) biti uglavljeno to „dodatno“ prolećno kolo.

Oči navijača na stadionu „Rajko Mitić“ verovatno će više biti uperene ka klupi Zvezde nego ka terenu i onome što rade igrači u crveno-belom protiv Čukaričkog. Predviđanja da bi treneru Vladanu Milojeviću ovo mogao da bude poslednji meč na klupi šampiona Srbija verovatno će dobiti epilog odmah po okončanju utakmice.

Milojeviću na leto ističe ugovor sa klubom, ali sve su prilike da će posle ispadanja iz Evrope ipak pre Nove godine napustiti „Marakanu“ i dozvoliti upravi da otvori novo poglavlje, sa nekim drugim trenerom i verovatno drugim igračima. U redovima Čukaričkog za nedelju najavljuju „hrabru borbu“ i naglašavaju da su poslednji put slavili na „Mitiću“ još pre tri godine, te da je došao momenat da prekinu negativnu tradiciju.

– Crvena zvezda je uvek motiv više za sve nas. Prvi su na tabeli, aktuelni su šampion, igraju pred svojim navijačima, žele da proslave zvanje jesenjeg prvaka. Oni jesu moćna ekipa, ali Čukarički će igrati svoju igru, nećemo odustajati od ideje sa kojom smo počeli ovu sezonu – rekao je mladi reprezentativac Srbije u redovima „brđana“ Aleksandar Đorđević.

Partizan bi pobedom u Surdulici dobio ne samo povratak na drugo mesto već verovatno i samopouzdanje da na proleće ne odustane od prvenstvene trke uprkos ne malom zaostatku za Zvezdom. Istorija je pokazala da se crno-beli redovno muče protiv „malih“ ekipa kada u Evropi naprave dobar rezultat.

Raspored i tabela

Subota

Proleter – Radnički 14.00 (16. kolo)

Nedelja

Radnik – Partizan 13.00 6. kolo)

C. zvezda – Čukarički 15.00 (6. kolo)

Tabela

1. C. zvezda (-1) 52

2. Vojvodina 42

3. Partizan (-1) 41

4. Čukarički (-1) 40

5. TSC 36

6. Voždovac 35

7. Radnički (-1) 31

8. Spartak 28

9. Mladost 25

10. Napredak 24

11. Javor 20

12. Radnik (-1) 19

13. Proleter (-1) 19

14. Inđija 14

15. Rad 11

16. Mačva 8

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari