Ratko Nikolić sklonjen iz reprezentacije, da li je Toni Đerona sledeći? 1foto: Starsportphoto

(Ne)očekivane kadrovske promene u Rukometnom savezu Srbije.

Ratko Nikolić od pre neki dan nije više tehnički direktor muške seniorske reprezentacije Srbije, a rukometnom čaršijom kruže dve verzije odlaska bliskog saradnika selektora A tima Tonija Đerone.

Jedna kaže da je rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije dugo tražilo način da otpusti svojevremeno najboljeg pivotmena sveta, a druga da su prvom kapitenu selekcije samostalne Srbije dozlogrdila saplitanja.

Zajednički imenitelj im je da je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, državne zajednice Srbije i Crne Gore i nezavisne Srbije nasleđen kadar, odnosno da je kao i šef stručnog štaba Orlova postavljen u vreme prethodnika sadašnje predsednice RSS Milene Delić, Božidara Đurkovića.

I da je kao takav, navodno, od početka bio „kamenčić u cipeli“ aktuelne vrhuške. Viđen za „odstrel“ kada se nađu zgodan povod i dovoljni razlozi za teranje. Isti izvori tvrde i da se već neko vreme, po isgtom osnovu, radi i o „glavi“ španskom stručnjaku, čiji je rad, kažu, mnogima trn u oku. Odnosno, da nije moguć razlaz i sa Đeronom.

Zanimljivo da se ni čelnici RSS ni Nikolić još nisu oglasili u javnosti pomenutim povodom, da potvrde pomenutu informaciju i iznesu svoju verziju događaja. Ili čekaju najbolji trenutak za to ili ne žele da talasaju za vreme Evropskog prvenstva za rukometašice.

Jedno je sigurno, muškoj selekciji nije bio potreban ovakav potres samo dva meseca pre šampiobata sveta u Poljskoj i Švedskoj. Kao ni srpskom rukometu uopšte, jer odavno kuburi sa kvalitetnim kadrovima na svim nivoima, a predugo trpi posledice raznih trvenja, borbe za vlast i unižavanja domaćih liga.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari