Reakcija Mitra Mrkele posle delegiranja sudije Jovanovića za meč Crvene zvezde: Očigledna je namera da nam se našteti 1Foto: Starsport

U Crvenoj zvezdi su poslednjih dana pojačali presing na Fudbalski savez Srbije. Neke od inicijativa iz Ljutice Bogdana su prošle, ali se čini da je FSS pronašao „meko tkivo“ i da načinom delegiranja sudija za predstojeće mečeve crveno-belih želi da Zvezdi pošalje jasnu poruku.

Odmah po saznanju da je Zvezdi delegiran Srđan Jovanović za naredni susret domaće Superlige protiv Čukaričkog na Banovom brdu (odloženi meč 7. kola), iz Ljutice Bogdana su se oglasili, svesni namere da pravdu delu upravo sudija koji je bio kritikovan zbog nereagovanja iz VAR sobe na meču TSC-Partizan.

Na njegovu pogrešnu reakciji (tačnije, nereagovanje iz VAR sobe), kada nije sviran penal za TSC, a bilo je materijala, što je naznačio i nekadašnji fudbalski sudija Zdravko Jokić, ukazala je Zvezda, tvrdeći da nije prvi put da, inače sudija sa FIFA znakom , tendeciozno deli pravdu ili na meču Crvene zvezde, odnosno u duelima njenih najvećih takmaca u domaćim okvirima.

Samo dan ili dva nakon oglašavanja ljudi iz Zvezde, odlučeno je da upravo Jovanović deli pravdu na meču Čukarički – crvena zvezda, što su na Autokomandi shvatili kao direktnu provokaciju.

„Nismo se oglašavali na početku sezone verujući da će sve biti u redu, ali u poslednje vreme učestale su situacije u kojima učestvuju isti akteri. Posle svih tih situacija i uprkos svim našim primedbama i zahtevima da nam Srđan Jovanović ne sudi, on je ponovo delegiran da sudi Zvezdinu utakmicu protiv Čukaričkog. Odavno smo jasno stavili do znanja da nemamo poverenja u Srđana Jovanovića, koji nam je poništio regularan gol pre nekoliko godina u večitom derbiju i koji u nedelju nije reagovao u dve situacije na utakmici našeg najvećeg rivala. Nemoguće je da je najbolji srpski sudija sa FIFA znakom to ne vidi u VAR sobi. Smatram da postoji očigledna namera da se Crvenoj zvezdi našteti“, naveo je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

Meč između Čukaričkog i Crvene zvezde zakazan je za četvrtak od 18.30, a istog dana Partizan će ugostiti Spartak, takođe u okviru odloženenih utakmica najvećih srpskih rivala zbog potreba i obaveza koje su imali u međunarodnim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari