Real 32 puta u grupi, 32 puta iz grupe: Vinisijus i Rodrigo pretekli Roberta Karlosa, a Ančeloti Fergusona 1Foto: Fonet/AP

Real je uz svog najljućeg rivala Barselonu najčešći učesnik Lige šampiona. Igraju 28. sezonu od 32 od pokretanje 1992/93.

Madridski velikan je jedinstven po tome što je i 32. put prebrodio takmičenje po grupama (u četiri sezone, između 1999. i 2002, igrana i druga faza iz koje se išlo u četvrtfinale).

Real je maksimalan sa sve četiri pobede. Četvrtu je postigao protiv Brage na svom stadionu s 3:0.

Gosti iz Portugalije su imali najbolju moguću priliku da povedu već u 4. minutu. Iz najranijeg penala u utakmici s kojim se Real ikada suočio u Ligi šampiona istakao se njegov golman Ukrajinac Andrej Lunjin. Odbranio je šut Špancu Alvaru Djalou. Real je tim protiv kojeg je dosuđeno najviše najstrožih kazni u takmičenju – 34 (Barselona i Pari Sen Žermen po 29).

Pošto je prebrodio tu tešku situaciju, španski tim je dobio krila. U vođstvo ga je u 27. minutu doveo Braim Dijaz, Španac kome je otac Marokanac.

Goste su dokrajčili Brazilci, nosioci Realovog vihornog napada. Vinisijus Žunior je zatresao mrežu u 58. minutu, a Rodrigo u 61.

Obojica su na klupskoj listi u vodećem takmičenju evropskog fudbala, računajući i Kup šampiona, izbili uz legendu Emilija Butragenja sa po 17 golova, a postali su i najbolji brazilski strelci, nadmašivši Roberta Karlosa,koji je dao 16 (kao i Velšanin Geret Bejl, Meksikanac Ugo Sančez, Portugalac Luis Figo…).

Realov trener Italijan Karlo Ančeloti je u svom 1.300. meču i zvanično pretekao Aleksa Fergusona po broju pobeda u Ligi šampiona – 116. Za razliku od legendarnog Škota, koji ih je sve ostvario s Mančester junajtedom, Ančeloti je vodio i druge.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari