Real bolji od Barselone u Klasiku 1Ilustracija: Pixabay/ Kelvin Stuttard

Fudbaleri Real Madrida pobedili su danas u gostima ekipu Barselone sa 3:1, u utakmici sedmog kola španske Primere.

Golove za Real na ovom „klasiku“ postigli su Federiko Valverde u petom, Serhio Ramos u 63. minutu iz penala i Luka Modrić u 91, dok je jedini strelac za Barselonu bio Ansu Fati u osmom minutu.

Real je upisao četvrtu pobedu od početka šampionata i trenutno je prvi na tabeli sa 13 bodova. Na drugoj strani, Barselona iz pet odigranih utakmica ima sedam bodova i deseta je na tabeli.

Real je poveo već u petom minutu iz prve prave prilike na meču. Karim Benzema je odlično poslao loptu u šesnaesterac, Valverde je primio i zakucao je u leve rašlje.

Samo tri minuta kasnije Barselona je izjednačila pogotkom Fatija. Lionel Mesi je uposlio Djordija Albu, on je prošao po levoj strani i poslao loptu do Fatija koji je sa nekoliko metao poslao u mrežu Reala.

Do kraja prvog poluvremena bilo je prilika na obe strane, naročito u prvih pola sata igre, ali rezultat se nije menjao.

Na početku nastavka Barselone je bila bolja, Fati je propustio sjajnu šansu u petercu, a potom je nakon njegovog centaršuta Kutinjo pokušao glavom, ali je lopta prošla malo pored leve stative.

U 61. minutu Kleman Lengle je povukao Ramosa u kaznenom prostoru, a sudija Huan Martines Munuera je nakon konsultacija sa VAR tehnologijom pokazao na belu tačku. Ramos je preuzeo odgovornost, šutirao je u donji levi ugao i pogodio za 1:2.

Usledio je nakon toga pritisak Barselone, ali domaći tim nije uspeo da stigne do izjednačenja.

Umesto toga, Real je ponovo zapretio u finišu. Sjajne prilike propustili su Toni Kros, Ramos i Žunior Vinisijus, a tačku na ovaj „klasiko“ Modrić u 91. minutu nakon što je sjajno prevario Neta.

U sledećem kolu, Real dočekuje Uesku, dok Barselona gostuje Alavesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari