Real i Ajaks ponovo u igri 1Foto: EPA-EFE/ Bo Amstrup

Bajern, Liverpul i Mančester siti su posle samo tri kola već na dobrom putu da ostvare plasman u osminu finala Lige šampiona jer su do sada ostvarili sve pobede.

Real Madrid i Ajaks su se trijumfima vratili u igru i sada ponovo imaju izgledne šanse za jedno od prva dva mesta u svojim grupama, a publika nažalost zbog kovida-19 nije imala priliku da na osam utakmica vidi čak 35 golova.

Trener Ajaksa Erik Ten Hag sve do poslednjeg momenta nije znao na koje će tačno igrače moći da računa na gostovanju protiv Midtjilanda (2:1), a pometnju su samo dan pre meča uneli lažno pozitivni testovi na koronu kapitena Dušana Tadića, veziste Rajana Gravenberha i prvog golmana Andrea Onane.

Iako su trojica fudbalera imala na testu krvi antitela koja su dokaz da su u poslednjih nekoliko meseci već preležali koronu, danske vlasti nisu želele da ih puste u zemlju dok ne urade novi PCR test.

Klub je potom bez trojice fudbalera otputovao u Dansku, a kako je drugi test pokazao da su svi negativni, oni su u grad Herning stigli tek na dan utakmice.

Ten Hag se nije mnogo dvoumio i ipak je ubacio u prvi tim sve igrače koji su naknadno stigli, što mu se na kraju isplatilo jer su slavili golovima Antonija u 1. i Tadića u 13. minutu.

Srpski reprezentativac je inače postigao jubilarni 700. pogodak za „kopljanike“ na međunarodnim mečevima.

– Bilo je jako teško pripremiti se za ovu utakmicu jer nisam znao koje ću igrače imati u rosteru. Međutim, ni jednog trenutka nismo ni razmišljali da odustanemo i da se predamo. Znali smo da možemo da pobedimo. Kada su Tadić i Onana uspeli da se priključe ekipi, nisam više imao nikakvu brigu, znao sam da možemo da dođemo do pozitivnog rezultata – rekao je Ten Hate.

Real je protiv Intera vodio 2:0, ali su Italijani uspeli da sustignu prednost. Na kraju je Rodrigo u 80. minutu stavio tačku na meč (3:2) koji je „kraljevskom klubu“ bukvalno bio borba za opstanak u Ligi šampiona.

– Treba da budemo srećni. Zaslužili smo da pobedimo, ali smo morali da budemo u strahu do kraja. Odlično smo počeli utakmicu, ali bi svaki put pravili greške koje je protivnik koristio. Ne znam zašto smo prestali da igramo fudbal posle 2:0 i to je nešto na šta ću zajedno sa ekipom morati da pronađem odgovor – konstatovao je trener Reala Zinedin Zidan.

Strateg Intera Antonio Konte nije bio ljut na svoju ekipu što je ispustila remi u poslednjih deset minuta.

– Rastemo kao ekipa i sve bolje igramo. Trenutno smo poslednji u grupi, ali ima još devet bodova u igri, a nama niko nije mnogo pobegao. Mislim da smo odlično igrali i da su detalji odlučili pobednika. Ovo je za moje igrače odlična lekcija. Dozvolili su dva laka gola, onda su se podigli, ali na kraju su opet pali. Imaće šta da nauče posle Madrida. Mislim da ćemo već u Milanu imati priliku da pobedimo Real i tako krenemo ka jednom od prva dva mesta – naglasio je Konte.

Lokomotiva iz Moskve još uvek traži prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona, a trener Marko Nikolić bio je veoma zadovoljan bodom protiv Atletiko Madrida (1:1).

– Naš cilj je da igramo i na proleće u Evropi. Rezultat protiv Atletika ostavio nas je u igri za jedno od prva dva mesta. Ako ne uspemo, bitno je da sačuvamo treću poziciju. Giljerme (golman Lokomotive) je po meni bio igrač utakmice. Imao je odličan meč. Odbranio je mnoge stvari koje većina golmana ne bi uspela – zaključio je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari