Real i Atletiko u borbi za opstanak 1Foto: EPA-EFE/ SASCHA STEINBACH

Poslednja tura mečeva grupne faze Lige šampiona u fudbalu, već u najavi donosi mnogo uzbuđenja i stresa za igrače i navijače osam klubova, koliko će ih se ove večeri boriti za bod(ove) potrebne za prezimljavanje u elitnom takmičenju, pošto su na talonu ostale samo još četiri „karte“ za osminu finala.

Najveća ludnica je u grupi B, gde niko ne sigura mesto u Top 16, a sva četiri tima imaju još 90 minuta za realizaciju svojih planova.

Prvenstveno vodeća Borusija iz Menhengladbaha, jer je korak ispred bodovno izjednačenih Šahtjora i Reala, a za proboj u prolećnu rundu dovoljno joj je da ne bude savladana od Reala.

Prvi pratilac nemačkog kluba – Šahtjor može dalje ukoliko otme ceo „plen“ Interu, ili obe utakmice prođu bez pobednika.

Real ima isti učinak u prethodnih pet kola, ali i dva poraza od takmaca iz Ukrajine, pa treba ili da na svom terenu pobedi Borusiju ili pak odigra nerešeno, a posreći mu se da „rudari“ iz Donjecka ostanu praznih ruku u susretu sa Italijanima.

Ovi poslednji su u najlošijoj poziciji pred ulazak u startni blok, ali sa svojom kalkulacijom za prolaz – „tuci“ Šahtjor i navijaj za remi u Madridu.

U grupi A Bajern je uveliko u sledećoj rundi, a moskovska Lokomotiva može samo u Ligu Evrope U opticaju su samo najbliži pratilac nemačkog diva Atletiko i Salcburg, s tim što su Španci u boljem položaju od Austrijanaca.

Sa +2 razlikom u bodovima dosta im je i bod u duelu sa direktnim konkurentom, dok Salcburgu radi samo pobeda.

I grupa D ima jednu dilemu – Atalanta ili Ajaks u međusobnom duelu, uz već lansirani Liverpul. „Malom“ italijanskom timu dovoljan je i bod, dok Ajaks mora da ide na sve ili ništa na svom terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari