Real i Milan rutinski završili započeto i probili se u Top 4 Lige šampiona 1EPA-EFE/CIRO FUSCO

Rekordni osvajač evropske klupske titule demonstrirao snagu i u duelu na terenu Čelsija (0:2), dok je italijanski velikan remijem u Napolijevoj kući (1:1) postavio zemljake na mesto.

Napoli je revanš dočekao u rezultatskom deficitu, pa je ubedljivo vodeći tim aktuelnog prvenstva Italije odmah krenuo po golove, vršeći pritisak na zadnju liniju ekipe sa juga Apenina.

Ređali su se korneri, potencijalno opasne situacije i polušanse, međutim domaćinova inicijativa podno Vezuva nije iznedrila prave prilike, dok su gosti sa severa zemlje čekali svoj trenutak.

Umalo su ga dočekali u 22. minutu, kada je roviti Olivije Žiru stao na 11 metara, pošto je Rui prethodno u 16 metara oborio Leaoa. I prvi put od 2012. godine i meča za Arsenal promašio penal.

Tačnije, Aleks Meret mu je skinuo šut levicom u desnu stranu. Naravno, to nije obeshrabrilo iskusnog Francuza, pa ni nova savršena šansa nešto kasnije, tj. još jedna fantastična odbrana Italijana.

Samo je nastavio da lovi pogodak i konačno je upecao čuvara mreže u finišu prvog poluvremena (43). Leao se probio uz aut liniju, pa oštrim dodavanjem pronašao centarfora, a ovaj rutinski stavio tačku (43).

Pre toga je Milan imao sreću, jer su glavni sudija Šimon Marčinjak i Poljakove kolege iz VAR sobe zajedno zaključili da uklizavanje Leaoa i obaranje Lozana nisu bili za najstrožu kaznu u Napolijevu korist.

I Čelsi je mogao da povede malo pre odlaska na pauzu, da prostor između Realovih stativa ne čuva Tibo Kurtoa. Kukurelja ga je iskušavao iz peterca, ali mu je fantastični Belgijanac skinuo već viđeni gol (45+1).

Kazna je bila surova i desila se u idealnom trenutku za prejake Madriđane, jer je Rodrigov pogodak u ranoj fazi drugog dela susreta (58) praktično pečatirao katastrofalnu sezonu kluba sa „Stamford bridža“.

Brazilac je skoro sve sam uradio, jer je prvo pokrenuo kontranapad po desnom krilu, a onda loptu vraćenu od Vinisijusa lagano smestio u nebranjenu mrežu, pošto je kompletna odbrana Plavaca ispala iz „šina“.

Kraljevići se nisu zaustavili, pa je samo bilo pitanje ko će sledeći iskoristiti nemoć engleskog tima. I opet je Rodrigo bio egzekutor, tako što je rutinski pogodio sa peterca, pošto su mu ostali sve servirali (80).

To je bio kraj Čelsijevih iluzija o šokantnom preokretu, dok su Napolitanci za to vreme bezuspešno pokušavali da se uhvate za slamku spasa protiv Rosonera. Bez efekta, pošto nisu umeli da „ubodu“ ni sa bele tačke.

Leao je pri klizećem startu igrao rukom i skrivio penal, ali je Majk Menjan pročitao šut Kviča Kvarachelije (82). Potonji pogodak Viktora Osimena bio je pucanj u prazno, jer je Nigerijac u nadoknadi vremena (90+3) samo izborio izjednačenje i ublažio ispadanje iz trke za „ušati pehar“.

Milan se tako prvi put posle 16 godina probio u Top četiri elitnog UEFA takmičenja, dok su Realu takvi plasmani kao „dobar dan“.

 

Liga šampiona, revanš mečevi četvrtfinala

 

utorak, 18. april

Napoli – Milan 1:1 (prvi meč 0:1)

Čelsi – Real 0:2 (0:2)

sreda, 19. april

Bajern – Mančester siti (0:3)

Inter – Benfika (2:0)

* polufinala se igraju 9. i 16. maja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari