Real će šampionski pehar dobiti u sportskom centru iza zatvorenih vrata, a zatim i u meču protiv Alavesa 1Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Dodela šampionskog pehara La Lige Real Madridu već ima datum, vreme i mesto.

Biće to iza zatvorenih vrata u nedelju 12. maja u 9.30 sati u sportskom centru „Valdebebas“, a dodeli će prisustvovati predsednik tamošnje Fudbalske Federacije Pedro Roća, kao i prvi čovek kluba Florentino Perez, te prvotimci Real Madrida.

Nakon toga proslava će se preseliti na ulice Madrida i čuveni trg Sibeles gde pristalice „kraljevskog“ kluba tradicionalno slave sve titule i uspehe slavnog kluba.

Zabava će početi u 11 časova.

Kasnije, na zvaničnoj ceremoniji, u utorak, 14. maja, nakon utakmice protiv Alavesa u okviru 36. kola Primere na stadionu „Santijago Bernabeu“, ponovo će igrači Reala podići isti trofej.

Na ovaj način stavljena je tačka na situaciju koja se u poslednjih nekoliko sati promenila, a koja je prethodno uzburkala celokupnu špansku javnost.

Jutros je iz tamošnjeg Fudbalskog Saveza saopšteno da će Real Madrid ove subote u na stadionu „Los Karmenes Nuevos“ u Granadi primiti trofej namenjen prvaku države nakon utakmice 35. kola Primere.

Ipak, „beli“ su to kategorički odbili jer situacija kroz koju prolazi Granada nije nimalo idilična.

Andalužani bi nakon poraza u subotu mogli i zvanično da ispadnu u Segundu i ne bi bilo primereno slaviti šampionsku titulu dok se tamošnji navijači u suzama budu opraštali od elitnog ranga takmičenja.

– Nećemo ga primiti tog dana, odbijamo to da učinimo – uveravali su za madridski list Marka izvori Real Madrida, navodeći da je to „nedostatak poštovanja prema Granadi i njenim navijačima“.

Na kraju je pronađeno rešenje da Real Madrid primi trofej na svom stadionu i pred svojim navijačima 14. maja u meču protiv Alavesa, pa će „kraljevski“ klub dva puta podići isti trofej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari