Real ne želi da produži ugovor sa Asensiom 1Foto: EPA-EFE/Lukas Kabon

Marko Asensio se vraća treninzima u Real Madrid i jedan je od igrača kome nije sigurna budućnost u „Kraljevskom“ klubu.

Ugovor mu ističe 2023. godine, a sam Marko Asensio nije isključio mogućnost da nastavi da igra u Realu do isteka ugovora sledeće godine i da onda preže negde bez obeštećenja..

To je mogućnost koju i Real Madrid smatra najrealnijom.

Prema Mundo Deportivu, Madriđani su bliži nastavku saradnje sa njim nego eventualnoj prodaji.

Ali, Real Madrid ne namerava da mu ponudi bilo kakav predlog obnove ugovora narednog juna.

Takav potez Florentina Pereza se tumači dužom sezonom koja očekuje sve klubove u „Ligama petice“, a zbog predstojećeg Mundijala u Kataru zbog kog neće biti klupskog fudbala 45 dana.

Mnoge lige će svoje sezone završiti tek u junu naredne godine, pa zato Real očigledno želi da ima više igrača u rotaciji kako bi se iznela izuzetno teškoj sezoni koja ih očekuje.

Sa druge strane Marko Asensio želi da ima minutažu kako bi bio jedna od putnika na Svetsko prvenstvo u Kataru i nije siguran da će se to uspeti da postigne u Real Madridu. Sa trenutnom situacijom u madridskom klubu, Marko Asensio nema mnogo izgleda za značajnom ulogom u timu.

Postoji nekoliko timova koji su pokazali interesovanje za Marka Asensija, ali za sada nije stigla nijedna zvanična ponuda.

Mada je prošle nedelje Asensio izjavio da bi želeo da ostane u Real Madridu i narednih godina, sa novim ugovor koji bi potpisao za godinu dana, ali klub očito ne gleda identično na tu stvar kao krilni napadač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari