Real odbranio titulu šampiona Evrope 1Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

Fudbaleri Reala pobedili su Liverpul sa 3:1 u finalu Lige šampiona golovima Benzeme u 51. i Bejla u 64., odnosno 83. minutu.

Do treće uzastopne titule u Ligi šampiona Real je došao u drugom poluvremenu, posle slabijih prvih 45 minuta obe ekipe.

Zapravo, prvo poluvreme obeležile su povrede Mohameda Salaha i Danija Karvahala.

I dok je povreda španskog beka bila slučajna, kada mu je prilikom odigravanja jednog pasa stradala zadnja loža, dotle je start Serhija Ramosa nad Salahom u 31. minutu bio poprilično diskutabilan.

Naime, štoper „kraljevskog kluba“ je povukao Salaha, a onda mu ruku uhvatio u „klješta“ iz kojih je nije ispuštao ni pri padu Egipćanina, pa je popularnom „faraonu“ stradalo rame zbog kog je sada i njegov nastup na Mundijalu poprilično upitan.

Taj potez Ramosa nije propraćen i kaznom u vidu kartona, mada je i više nego jasno da je imao i vremena i prostora da pusti Salahovu ruku prilikom pada, da je to i u jednom trenutku želeo.

Nakon izlaska najboljeg igrača engleskog tima, igra Liverpula se u potpunosti raspala, a u drugom poluvremenu je na terenu „carevao“ i nesigurni i večeras potpuno katastrofalni golman Liverpula Loris Karijus koji je direktno kriv za dva od tri primljena gola.

Prvo je u 51. minutu njegovu izbačenu loptu iz ruku izblokirao Karim Benzema koji je stajao na metar od nemačkog golmana i lopta se otkotrljala u gol, a zatim je u 83. minutu hteo da hvata loptu nakon šuta Gereta Bejla sa 25 metara, ali mu je nekako iskliznula iz šaka i završila iza njegovih leđa.

Između ta dva kiksa Karijusa viđen je spektakularan pogodak Bejla „makazicama“ u 64. minutu, samo 180 sekundi pošto je ušao u igru umesto Iska, te brzo izjednačenje Liverpula preko Sadija Manea nakon jednog kornera (55. minut).

Utakmicu je sudio srpski sudijski tim predvođen Miloradom Mažićem, i svoj posao je uradio perfektno, osim situacije iz 31. minuta za koju će još dugo biti polemike jer i dalje nije jasno koja je tačno bila namera Serhija Ramosa u tim trenucima.

Na ovaj način Real je potvrdio dominaciju na tlu „Starog kontinenta“ kakva dugo nije viđena, pošto je osvojio trinaestu titulu šampiona Evrope u fudbalu, a treću uzastopno, dok je ovog proleća kompletirao vladavinu i trofejom u košarci, budući da su košarkaši Reala na fajnal-foru Evrolige u Beogradu u finalu pobedili Fenerbahče 85:80.

To do sada nikada nije uspelo timu iz prestonice Španije, a kakva nas naredna sezona očekuje ostaje da vidimo kroz par meseci kada će startovati i Liga šampiona i Evroliga.

Na ovaj način spuštena je „zavesa“ na klupski fudbal, a sada će sve oči svetske javnosti biti uprte ka Rusiji gde će se od 14. juna do 15. jula održati Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari