Sergio Scariolofoto EPA-EFE/FILIP SINGER

Iako Real ima šansu da sezonu završi sa najvrednijim peharima, izgleda da je Ćusu Mateu odbrojano u Madridu.

Madriđani su, praktično od starta sezone, opterećeni povredma važnih igrača nalik Serhiju Ljulju, Najdželu Vilijams-Gosu, Vensanu Poarijeu što se svakako odražavalo na stabilnost forme.

Uprkos tome, Real će ligaški deo Evrolige završiti na jednom od prva tri mesta i svakako će biti kompetitivan za oba najvažnija trofeja (Evroliga i Endesa).

Uprkos svemu tome, u klubu, po svemu sudeći, nisu zadovoljni radom Ćusa Matea, šefa struke, koji je prošlog leta preuzeo vođenje tima od Pabla Lasa, kome je, prethodno, pomagao u stručnom štabu.

Još od ispadanja u četvrtfinalu Kupa kralja, porazom od Unikahe, španski mediji se kontinuirano bave smenom Ćusa Matea, a prema poslednjim informacijama, deluje da su i pronašli njegovog naslednika.

Kako prenose brojni evropski mediji, Real je u poodmaklim pregovorima sa Serđom Skariolom, aktuelnim šefom struke bolonjskog Virtusa, i dugogodišnjjm selektorom Španije.

Navodno, i Horhe Garbahosa, predsednik Košarkaškog saveza Španije, voljan je da pristane na mogući scenario, jer bi seldbom na Pirinejsko poluostrvo, Italijan imao bolji uvid u formu španskih košarkaša.

Španija je sa Skariolom letos osvojila Evropsko prvenstvo, međutim, on nije uspeo da odvede Virtus u Top 8 fazu Evrolige.

Diplomirani pravnik, Skariolo je Real već vodio, u periodu od 1999. do 2002.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari