Recept za bunker Omonije 1Foto: Pixabay/Blueeyes

Olimpijakos je u sredu održao čas Crvenoj zvezdi kako se probija bunker kiparske Omonije.

Crveno-beli iz Atine slavili su kod kuće 2:0 u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, pa tako u goste idu sa kapitalom koji bi trebalo da im bude dovoljan za prolazak u grupnu fazu.

Omonija se odlučila na istu taktiku kao protiv Crvene zvezde, čvrstu odbranu i bez puno ambicija na protivničkoj polovini.

Imali su Grci naročito u prvom poluvremenu probleme da probiju bunker izuzetno disciplinovane kiparske ekipe, ali su u drugom to uspeli posle penala koji je izveo Valbuena (1:0).

Prethodno je Lecikas nesmotreno igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Potom je do finiša utakmice atinski klub uspeo da stvori još nekoliko dobrih prilika, ali je konačan rezultat postavio tek u 93. minutu El Arabi (2:0). Srpski fudbaler Lazar Ranđelović ušao je u igru u 59. minutu, neposredno pre prvog gola.

– Teško smo dolazili do šansi jer se Omonija odlično branila. Uspeli smo da na vreme postignemo gol i tako dobijemo samopouzdanje. Srećan sam što sam uspeo da postignem gol u finišu jer je prednost 2:0 veoma značajna. Očekujem da na Kipru nećemo imati problem da je sačuvamo – rekao je strelac drugog gola Jusuf El Arabi.

Uprkos pobedi, Olimpijakos nije prikazao naročito bolju igru od one koju smo videli prošle godine u dva meča protiv Crvene zvezde.

Grci očigledno nisu značajno ni taktički, a ni igrački, napredovali za ovih godinu dana, zbog čega srpski šampion dodatno može da žali što je dozvolio sebi kiks protiv nejakog prvaka Kipra.

Najzanimljiviji meč odigrali su Molde i Ferencvaroš. Norvežani su prvo gubili 0:2, pa preokrenuli na 3:2, ali je na kraju mađarski klub uspeo da dođe iz penala do izjednačenja.

Ferencvaroš je već u sedmom minutu preko Bolija došao do prednosti (0:1), što je ujedno bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Potom se u drugom odigrao pravi fudbalski triler. Najpre je Uzuni u 53. povećao prednost Mađara (0:2). Samo dva minuta kasnije Džejms je vratio Molde u život (2:1), a potom je u 65. Ejkrem izjednačio (2:2).

Šok za goste usledio je u 83. minutu kada je Engelsen doneo Norvežanima preokret (3:2). Do kraja je ipak iz penala uspeo da Karatin izjednači i donese Ferencvarošu ipak pozitivan rezultat pred revanš u Budimpešti.

Plej-of za Ligu šampiona

Gent – Dinamo Kijev       1:2

Molde – Ferencvaroš      3:3

Olimpijakos – Omonija   2:0

Krasnodar – PAOK            2:1

Makabi Tel Aviv – Salcburg            1:2

Slavija Prag – Mitjiland    0:0

Moguć povratak publike na stadione

UEFA je klubovima prosledila dopise da se razmatra mogućnost da se u takmičenju po grupama Lige šampiona i Lige Evrope dozvoli povratak publike na stadione. Iz Niona navode da se razmatra opcija da se za početak odobri klubovima da prodaju 30 odsto kapaciteta stadiona. Konačna odluka biće doneta po završetku kvalifikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari