Redžon Rondo u penziji 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Nekada vrsni plejmejker i dvostruki NBA šampion Redžon Rondo saopštio je da se okončao izuzetno uspešnu igračku karijeru dugu 16 godina.

Rondo je najdublji trag ostavio u dresu Boston Seltiksa, a nastupao je još za Dalas Mevrikse, Sakramento Kingse, Čikago Bulse, Milvoki Bakse, Los Anđeles Lejkerse, Atlanta Hokse, Los Anđeles Kliperse i Klivlend Kavalirse.

Redžon se u dva navrata „okitio“ šampionskim prstenom. Po četiri puta je bio Ol-star i član najbolje defanzivne petorke lige, dok je jednom bio deo idealnog tima lige. Uz to, tokom tri sezone je bio najbolji asistent, a jedne godine i najbolji „kradljivac“.

„Moja karijera je gotova. Ne mogu više, radije bih provodio vreme sa decom. Uživao sam u svakom trenutku, nikada nisam igranje košarke uzeo zdravo za gotovo. Cenim prijateljstva koja sam razvio tokom godina“, rekao je Rondo i dodao:

„Naučio sam mnogo toga i to me je napravilo čovekom koji sam danas. Uvek pričam ljudima – nije to bio moj san, već cilj. Bio sam usresređen i discipinovan, nisam ludovao na koledžu. Svo to odricanje se isplatilo jer sam dospeo tamo gde sam želeo“.

Bivši NBA as je 15. na večnoj listi asistenata (u karijeri je „namestio“ 7.589 koševa), a samo još trojici košarkaša je pošlo za rukom da imaju 11 ili više asistencija u proseku po meču u četiri različite sezone. Takođe, Rondo je jedan od dvojice igrača koji su se zvanja šampiona domogli i sa Lejkersima i sa Seltiksima.

Ronda je krasio nesvakidašnji pregled igre propraćen dodavačkim sposobnostima koje su izazivale divljenje ljubitelja košarke, a bio je i odličan defanzivac, piše Sport Klub.

Jedina boljka bio mu je šut sa spoljnih pozicija, ali ni to ga nije sprečilo da bude jedan od najzaslužnijih za to što su Seltiksi na čelu sa Dokom Riversom postali prvaci 2008. godine.

Rondo je odigrao 957 utakmica u karijeri i prosečno je beležio 9,8 poena, 4,5 skokova i 7,9 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari