Rekonstruisani "Santiago Bernabeu" moguć domaćin F4 Evrolige 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Đordi Bertomeu, izvršni direktor Evrolige koji će uskoro napustiti tu funkciju obratio se javnosti na Fajnal-foru koji se igra u Beogradu.

Na informativnom doručku, Bertomeu se osvrnuo na džoker mesta za Evroligu 2022-23, koja već ima obezbeđeno prisustvo Virtus Bolonje kao šampiona Evrokupa. Finalista neće imati mesto u vrhunskom takmičenju jer je jedan od promovisanih preko Evrokupa 2021. godine, Monako, ušao u četvrtfinalni plej-of i obezbedio njegov kontinuitet.

Za mesta dodeljena preko „vajld karte“, u situaciji koja je takođe izuzetna zbog rata koji čini prisustvo ruskih timova gotovo nemogućim, pozicionirani su klubovi iz Španije, Jadranske lige i Turske. Ova poslednja zemlja ima finalistu Evrokupa, Fruti Ekstra Bursarpor. U Španiji je javna tajna da bi Valensija bila odličan kandidat da izbori mesto za povratak u Evroligu.

Kako piše AS, Bertomeu je podsetio i da je za igranje u Evroligi potreban minimalni budžet od sedam miliona evra.

Još jedna važna tačka koju je Bartumeo istakao je da bi novi „Santjago Bernabeu“, stadion Real Madrida, mogao da bude domaćin Fajnal-fora Evrolige u bliskoj budućnosti i nakon njegovog opsežnog preuređenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari