Rekorder Branko Lazić još godinu dana u dresu Crvene zvezde 1foto: KK Crvena zvezda

Jesu mu 34 godine. Sve teže podnosi napore koje zahteva igranje više od 70 utakmica u sezoni, ali kapiten Crvene zvezde neće promeniti kurs barem još godinu dana.

Branko Lazić je sinonim svih uspeha Crvene zvezde u poslednjih desetak godina. Naredna, biće mu čak 13. uzastopna sezona u crveno-belom dresu po čemu je postao rekorder, tačnije deli najveći broj sezona provedenih u Crvenoj zvezdi sa Vladimirom Cvetkovićem i Dragišom Vučinićem.

Kapiten Zvezde odigrao je najveći broj utakmica u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana (756). Ima i najviše osvojenih trofeja od osnivanja srpskog velikana (22). Naravno, odigrao je i najviše evropskih utakmica (258) posledično i najviše večitih derbija (86).

Postigao je više od tri hiljade poena, iako mu košgeterski učinak nikada nije bio prioritetan posao. Navijači ga prepoznaju kao odličnog defanzivca, predanog i poštenog prema svojim profesionalnim obavezama.

Za produžetak saradnje, Branko Lazić je i bogato nagrađen. Prema saznanjima Danasa, u narednoj sezoni trebalo bi da prima oko 600.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari