Remi bez golova u 170. "večitom derbiju" 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su 0:0 u 170. „večitom derbiju“.

Gradski rivali sastali su se u okviru drugog kola plej-ofa Superlige Srbije i to pred praznim tribinama, zbog kazne koju je zaradio Partizan zbog divljanja navijača na meču protiv Čukaričkog na Banovom brdu.

Crveno-beli su u prošloj rundi obezbedili šestu titulu prvaka države zaredom, pa je ovo bio derbi bez ikakvog rezultatskog značaja.

Sa druge strane crno-beli su tek četvrti na tabeli i sve su dalje i dalje od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone.

U prvom poluvrmenu je viđeno nekoliko prilika na obe strane, a najbolje su propustili Aleksandar Katai i Fuseni Dijabate.

Najpre smo u 26. minutu videli neverovatan promašaj Dijabatea.

Kvinsi Menig je prošao po levoj strani, bio je nezaustavljiv za odbranu crveno-belih, uputio je povratni pas ka Dijabateu, koji je neometan, sa devet metara, šutirao visoko preko gola Borjana.

U 42. minutu je očajno reagovala odbrana Partizana, Katai je lako pored Vujačića i Pantića došao do lopte, šutirao je iskosa sa leve strane sa tri metra, lopta je otišla zamalo pored gola crno-belih. Imali su domaći mnogo sreće.

U nastavku je sjajnu priliku za domaći tim imao Bibras Natho u 60. minutu, kada je dobro šutirao, ali je golman gostiju Milan Borjan još bolje reagovao.

Bez publike na tribinama, nije bilo ni žara u borbi na samom terenu.

U 81. minutu viđena je stopostotna šansa za domaćina, Dijabate je prošao po levoj strani, pronašao je napadača Jovića u srcu šesnaestreca, koji je ipak traljavo šutirao.

Najbolju priliku za Zvezdu propustio je Osman Bukari u finišu susreta.

Stefan Mitrović je u 85. minutu prošao po levoj strani, kvalitetno je centrirao, a na drugoj strani glavom je šutirao Bukari, međutim pogodio je stativu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari